Diari La Veu del País Valencià
Haurem de pagar els valencians 256 M€ que la Ciutat de la Llum ha de tornar a Europa?
RedactaVeu / València

“Passarà com en Valmor amb la Fórmula 1?”, s’ha preguntat la diputada socialista Eva Martínez, en relació al procés de compra venda del complex Ciutat de la Llum.

Per a Martínez “el més important és el preu de la venda”, per la qual cosa li ha demanat a Fabra que diga, en el cas que amb la venda del complex no s’obtinguen els 265 milions que ha de retornar Ciutat de la Llum, “si serem una altra vegada els valencians els perjudicats, els qui assumirem el pagament de la diferència entre el que obtinguem per la venda i els 265 milions”.

La parlamentària socialista, que s’ha pronunciat en aquests termes davant l’anunci realitzat ahir pel president de la Generalitat, Alberto Fabra, sobre la venda per lots de la Ciutat de la Llum, en la qual les ofertes per la totalitat del complex tindrien prioritat, ha exigit una vegada més “transparència i estricte compliment de la legalitat en tot el procés de venda del complex, i per descomptat celeritat perquè no seguim pagant els 8 milions anuals que paguem per un manteniment inútil”.

Malbaratament milionari amb de diners de tots

“Ha hagut de venir en visita oficial Durao Barroso a la OAMI, que és un edifici confrontant amb el complex de Ciutat de la Llum perquè Fabra decidira parlar de la venda del complex cinematogràfic”, ha apuntat Eva Martínez. I ha afegit que “hauria d’haver aprofitat l’ocasió per a visitar tota la infraestructura i veure amb els seus propis ulls, el malbaratament mensual, més de 600.000 euros, que mes a mes dels diners dels valencians es destina a mantenir aquest complex”.

Per a la diputada, les declaracions del cap del Consell deixen clar que “desconeix el vertader problema” que per els valencians suposa la venda de la Ciutat de la Llum, entre altres coses, “perquè dir que ‘la venda es farà al major preu possible’, és una obvietat, ja que així es contempla en la Llei de Contractes del Sector Públic”, ha explicat.

“El veritablement important del procés i el que més interessa als valencians és saber el preu de la venda”, ha insistit Eva Martínez qui s’ha preguntat: “Qui i sobre la base de quins criteris es fixarà el preu? Serà la Comissió Europea perquè ja no es fia de Fabra ni del Consell? O serà la conselleria, que té antecedents d’haver actuat amb opacitat i falta de transparència davant la Comissió Europea?”.

Així mateix, ha plantejat “si la venda per lots que pretén el Consell suposarà que el complex es desmantellarà per a dedicar-se a altres usos, o si continuarà amb l’activitat audiovisual”.

Comparteix

Icona de pantalla completa