Diari La Veu del País Valencià
Puig considera egativa l’aportació de Bonig en Fitur

El president de la Generalitat, Ximo Puig, visita aquest dijous Fitur, a Madrid, per a participar en l’acte institucional del País Valencià, on es presentarà Benidorm com a primera destinació turística intel·ligent del món. El president ha aprofitat l’estada a l’estand central valencià per a defensar la llei de turisme, “que per primera vegada parla d’hospitalitat”, i per a criticar les paraules de la candidata del PPCV a la Generalitat, Isabel Bonig, que dimecres va advocar per modificar la llei.

En aquest sentit, Puig considera que “l’aportació de Bonig a Fitur ha sigut negativa” perquè “no aporta res vindre ací a fer crítiques puntuals”. Segons Puig, les crítiques de Bonig no representen l’estat actual del sector turístic i lamenta que es faça “demagògia” amb els apartaments turístics “que afecten la competència” i a la “convivència” del territori.

Així, el president assegura que Bonig “sap perfectament que en aquestos anys ha canviat absolutament el paradigma del que significa Fitur. Fitur, en el passat, era corrupció; hui, Fitur és una experiència positiva d’unió del sector públic i del sector privat”. En aquesta línia, Puig assegura que des del principi el Consell ha dialogat amb el sector turístic per a intentar millorar les seues debilitats.

Unió del sector

Puig, a més, ha aprofitat l’ocasió per a lloar la tasca “dels treballadors, empreses i del conjunt de la ciutadania valenciana”, que han fet arribar “el moment valencià” també al sector turístic. Així, s’ha felicitat per haver aconseguit “unir el sector perquè no hi haja disputes absurdes i perquè se superen disputes estèrils”.

El resultat de tot això ha sigut, segons ha explicat, “haver arribat als 9 milions de turistes estrangers, quan en altres parts ha baixat” la xifra. També ha celebrat que s’haja aconseguit 19 milions de turistes espanyols i que la despesa turística s’haja augmentat un 4%. Aquesta xifra suposa uns 8.000 milions d’euros que permeten “crear llocs de treball i oportunitats” al territori.

Comparteix

Icona de pantalla completa