Diari La Veu del País Valencià
Bonig promet la modificació de la llei per a facilitar la legalització dels apartaments turístics

La candidata del PPCV a la Generalitat, Isabel Bonig, ha assegurat aquest dimecres en Fitur que si arriba a presidenta del Consell modificarà l’actual Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat per a facilitar la legalització dels apartaments turístics no reglats i ha explicat que derogarà l’article que exigeix que les vivendes turístiques tinguen un certificat de compatibilitat urbanística perquè, al seu parer, dificulta el procés.

Segons ha assenyalat Bonig, els ajuntaments no saben com expedir aquest certificat i, per tant, no ho fan i impedeixen que alguns apartaments que voldrien ser legals no pugen ser-ho. Així, si ella és presidenta, els pisos turístics només necessitaran anar al registre amb amb certificat que informe que la vivenda compleix les condicions d’habitabilitat.

Amb això, assegura, es legalitzaran més apartaments i augmentarà la recaptació d’impostos i no serà necessari establir una taxa turística. Bonig assegura que aquesta mesura l’ha consultada ja amb el sector hoteler i amb l’associació d’apartaments turístics reglats.

El president de la patronal hotelera Hosbec, Toni Mayor, no ha confirmat que el PPCV haja tractat aquest tema amb ells, però sí que ha assenyalat que considera l’actual llei de turisme incompleta. A més, sense entrar a valorar la proposta de Bonig, Mayor ha assenyalat que ell creu que la regulació dels apartaments turístics no ha de ser només competència d’una sola administració.

Turisme de sol i platja i patrimonial

Bonig també ha aprofitat l’altaveu de Fitur per a fer una defensa del turisme de sol i platja i recomana als qui el critiquen “que abans de parlar s’informen”. Així, ha destacat que el turisme suposa el 14% del PIB del País Valencià, on segons ella “no hi ha mà d’obra barata, sinó que hi ha ma d’obra que cal especialitzar”. També considera que cal implementar l’ús de les noves tecnologies i ha celebrat que Benidorm (la Marina Baixa) siga el primer lloc del món amb certificació de destinació turística intel·ligent.

Pel que fa a la gestió del Botànic, Bonig considera que les dades són bones –28 milions de turistes han visitat el País Valencià, dels quals 9 són internacionals–, però que “no han sabut adapta-se als temps que venen”. En aquest sentit, ha remarcat que es va prometre la Conselleria de Turisme a Benidorm i no s’ha materialitzat. No obstant això, s’ha compromés a crear-la si governa el PPCV.

Per la seua banda, la candidata a l’Alcaldia de València pel PPCV, Maria José Català, ha lamentat que Ribó no haja sabut aprofitar la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial Cultural de la Humanitat per la UNESCO i ha criticat que des del govern de la Nau no s’està donant importància al turisme cultural i patrimonial.

Comparteix

Icona de pantalla completa