Diari La Veu del País Valencià
Turisme arriba a Fitur amb el repte de conquerir nous mercats i atraure més visitants

Fitur, la principal fira de turisme de l’Estat, que se celebra des d’aquest dimecres a Madrid, obri les seues portes en una edició en què la principal novetat és l’augment de superfície de l’exposició. Un dels grans eixos de Fitur 2019 seran els continguts de coneixement, que tindran el seu màxim referent en el programa de jornades i activitats organitzades en col·laboració amb les principals entitats estatals i internacionals del sector turístic.

Enguany, el País Valencià participa amb un expositor propi amb diversos estands i més gran que el d’edicions anteriors amb l’objectiu de conquerir nous mercats i augmentar la despesa que els turistes fan al territori. Per a aconseguir-ho, Turisme Comunitat Valenciana participa en la primera cita destacada de l’any per al sector amb una àmplia oferta gastronòmica, cultural, patrimonial, d’interior, de costa i esportiva que vol mostrar que el territori és molt més que sol i platja.

Entre les principals novetats de l’edició d’enguany, destaca que Turisme ha augmentat la inversió en la fira dels 726.443 euros en 2018 als 795.000 euros en 2019, fet que ha permés que l’expositor valencià passe dels 1.799 metres quadrats que tenia en 2018 a 2.053. El dia del País Valencià serà dijous 24 i es donarà el màxim protagonisme a Benidorm i l’obtenció del segell de destinació intel·ligent.

Distribució de l’espai

En la primera de les illes de l’estand conjunt s’integren les sis marques turístiques: València Turisme, Castelló Mediterrani, Benidorm, Turisme València, Alacant i Costa Blanca. Junt amb elles se situarà l’espai destinat al producte Festes, en el qual s’exposarà un monument de la Federació de Fogueres de Sant Joan, una Gaiata de Castelló i maquetes falleres proporcionades per la Junta Central Fallera de València.

El segon espai està destinat a productes i empreses i compta amb una zona central de treball en la qual està prevista la presència de més de 40 empreses hoteleres i agències receptives distribuïdes en taules de treball. En aquesta zona està previst situar també les diferents associacions sectorials.

D’altra banda, la zona expositiva de producte compta amb quatre grans blocs diferenciats: Mediterrani Cultural (amb la participació de 12 empreses), Gastronòmic (amb 19 empreses), Natural (16 empreses) i Actiu (29 empreses). Aquest espai disposa de nombroses taules de treball i una zona expositiva pròpia.

Empreses i gastronomia

Com a novetat, des de Turisme destaquen que enguany s’exposarà per primera vegada l’oferta del País Valencià en la zona de Fitur Empreses, amb un estand d’Invat·tur que se situarà en el pavelló 10, en un espai de 20 metres quadrats. En total participaran vora 200 empreses del sector. A això se sumarà un espai en la primera edició de Fitur Cinema, en el pavelló 2, amb dos espais modulars de 5 metres quadrats.

De la mateixa manera, es dona cabuda a tres espais destinats a la gastronomia, com són el gastrobar, la zona de showcooking i una zona de tastos. Es disposa també d’una zona business, amb taules de treball de lliure disposició per als professionals del sector turístic. A més, es mantindran els espais en la zona de Fitur LGTB i Fitur Festivals, que comptaran amb 36 metres quadrats cadascun en el pavelló 3.

“L’objectiu és ser capaços de mostrar en un espai, que, per primera vegada, supera els 2.000 metres quadrats, tota l’oferta del nostre Mediterrani en Viu”, va remarcar el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui durant la presentació de les novetats per a Fitur 2019 va insistir que “durant els tres primers dies es donarà un enfocament merament professional, donant pas el cap de setmana a la participació de diferents empreses i entitats que puguen mostrar als visitants l’oferta més lúdica i experiencial”.

Vendre la llum de València

Qui també anirà a Fitur per a donar suport als municipis de la demarcació serà el Patronat de Turisme de la Diputació de València. En aquesta edició, el Patronat, dirigit per la diputada Pilar Moncho, ha triat el lema ‘Try València. The bright side of life’. Segons Moncho, el lema pretén transmetre al potencial visitant que “l’elecció més brillant és València”. “La nostra llum és única, enamora a tots, a qui ens visita i a nosaltres mateixos, és una de les nostres majors bondats i, amb ella, anem a Fitur”, explica.

Una de les novetats amb les quals València Turisme acudeix a Fitur és el vídeo, produït per l’empresa valenciana Isoaventura, que posa imatges “a la història que volem contar en les trobades turístiques, al nostre relat”, explica Pilar Moncho. En el vídeo, dues amigues, una americana i una valenciana, es retroben a València després d’anys d’absències i recorden les experiències fantàstiques viscudes ací. Claire assegura al final de la cinta que “el millor de València sou vosaltres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa