Diari La Veu del País Valencià
Els artistes fallers seran els protagonistes de l’estand de València en Fitur

La ciutat de València tornarà enguany a la Fira Internacional de Turisme (Fitur), que se celebrarà del 23 al 27 de gener a Madrid, amb un estand que dona el “màxim protagonisme” a les Falles i que “posa l’accent” en la labor dels artistes fallers a través de maquetes dels monuments. A més, estaran presents en la convenció la València Film Office la Marató València Trinidad Alfonso i el segon World Paella Day, un esdeveniment que es promocionarà en la plaça principal de la fira.

Així ho ha avançat aquest dilluns la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, en una roda de premsa en la qual ha donat a conéixer les activitats que el consistori ha programat dins del seu estand en Fitur. L’edil ha destacat que Turisme València anirà a Fitur “amb els deures fets” i “unes xifres realment bones” del sector, “quasi la millor carta de presentació de la nostra història”, ha assegurat.

Així mateix, Gómez ha avançat que la corporació municipal mantindrà més de 50 reunions amb professionals del turisme nacionals i internacionals, en què s’inclouen al voltant de 20 oficines de turisme. La regidoria preveu també trobades amb companyies aèries i portals especialitzats. Respecte a l’estand, que sufraga la Generalitat, repetirà la seua ubicació en “un dels millors llocs del pavelló”, una cantonada que li aporta “visibilitat” entre els visitants que creuen la fira.

El “màxim protagonisme” el tindran les Falles, a les quals es reserva un “lloc molt especial”. Si l’any passat el consistori va posar l’accent en l’espolí i la indumentària, enguany “posarà l’accent” en els artistes fallers. S’exhibiran les maquetes de les falles municipals, així com quatre cedides per comissions de la secció Primera A: les falles Llanterna-Na Robera, Ribera-Convento Santa Clara, Ciscar-Borriana i Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsà-Alfauir. En el dia dedicat al País Valencià en Fitur estaran presents en aquest espai la Fallera Major de València, Marina Civera, i la seua Cort d’Honor.

Imatge i activitats

Pel que fa a les imatges de l’estand, enguany les protagonistes seran les Falles i la Marató València Trinidad Alfonso. L’edil ha destacat que es mostrarà la fotografia de la falla Convent Jerusalem, guanyadora de la secció especial l’any passat i també una altra imatge de l’arribada a meta de la marató. Gómez ha expressat que “aquestes imatges posen en valor un turisme que va més enllà del sol i la platja, així com una ciutat que té ofertes i activitats durant tot l’any”. A més, la València Film Office estarà present per primera vegada en el certamen, amb una “finestra a la disposició dels productors i directors” que enaltirà la ciutat “com el millor escenari possible per a rodatges”. Sobre aquest punt, Sandra Gómez ha ressaltat “l’impacte indirecte” que suposen els projectes audiovisuals a València, ja que permeten “veure el millor que té la ciutat”.

D’altra banda, el consistori participarà en les ‘Presentacions Fitur’, en la plaça principal de la fira, amb la presentació de la segona edició del World Paella Day, que enguany va obtindre “gran repercussió” i va permetre que “durant un dia València i la paella van ser visibles a nivell internacional” en les xarxes socials, ja que va ser trending topic mundial durant nou hores. A l’acte assistiran el president de la Generalitat, Ximo Puig; la secretària d’estat de Turisme, Isabel Oliver, i el director de Tour España, Héctor Gómez.

Comparteix

Icona de pantalla completa