Diari La Veu del País Valencià
Igualtat posa en marxa el servei d’assessorament i suport a les persones LGTBI i les seues famílies

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat la posada en marxa del servei d’assessorament i suport a les persones LGTBI, que comptarà amb oficines a València, Castelló i Alacant, a través de la convocatòria d’acords de l’acció concertada per als anys 2019 i 2020, i per al qual la Conselleria destina 500.000 euros.

Oltra ha indicat que la convocatòria, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), suposa aplicar la fórmula de concert social amb entitats, que substitueix les subvencions i serveis socials especialitzats LGTBI, que s’integraran en la Xarxa Pública Valenciana de Serveis i d’atenció a la igualtat en la diversitat.

La creació d’aquest servei respon al compliment de la Llei per a la Igualtat de les Persones Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) que va entrar en vigor el mes de desembre passat i que contemplava la creació d’un servei públic d’assessorament i suport per a aquestes persones. L’objectiu és oferir orientació en els diversos àmbits a les persones LGTBI i també als seus familiars i afins, així com proporcionar atenció adequada a les seues necessitats i prestacions especialitzades per a les persones trans.

Segons ha assegurat Mónica Oltra, el concert social per a la prestació de serveis socials especialitzats “garanteix el control i l’estabilitat tant de les entitats com dels serveis que gestionen” i, sobretot, assegura “la qualitat en el servei a les persones i a les seues famílies”.

Servei especialitzat per a persones LGTBI

El servei d’assessorament i suport a les persones LGTBI es prestarà a través d’oficines a València, Castelló i Alacant i estarà dirigit principalment a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, així com als seus familiars i persones reunides que requerisquen d’una atenció específica vinculada a la seua realitat. L’horari d’atenció general a les oficines del servei i via telefònica serà de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i almenys altres huit hores durant dues o tres vesprades a determinar.

El servei consistirà en una atenció integral que inclou les prestacions d’atenció, informació i orientació tant directa com per telèfon o xarxes socials o correu electrònic. També oferirà un itinerari individualitzat d’atenció social que inclourà acompanyament als recursos necessaris. A més, proporcionarà suport legal, orientació laboral i educativa, assessorament a persones migrants LGTBI i atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBIfòbia, així com a la violència en parella. Igualment, facilitarà atenció a la infància i adolescència LGTBI i assessorament psicològic, tant individual com en grup, que comprén la constitució d’un Grup d’Ajuda Mútua LGBI i un Grup d’Ajuda Mútua per a persones trans.

La ubicació de les oficines serà d’acord amb els municipis per a la cessió d’espais adequats. L’entitat que gestione el servei de la demarcació de València coordinarà el servei, que, a més, comptarà amb una oficina itinerant per a donar atenció a les persones usuàries en les diferents comarques, almenys en tres municipis de diferents comarques de la demarcació de València, dos municipis a les comarques a la demarcació d’Alacant i un municipi a la de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa