Diari La Veu del País Valencià
Oltra assegura que tot el Consell comparteix la idea que els PGE tenen marge de millora

El recent presentat projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de l’executiu de Sánchez ha generat diferents reaccions entre els membres del Botànic. Així, mentre en els darrers dies Compromís ha lamentat que el percentatge d’inversions encara no plasme tot el pes poblacional (9,8%), des del PSPV els han titllat com “els millors per a la societat valenciana dels últims 15 anys”. Malgrat aquesta diversitat d’opinions, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que “amb independència del to, el Consell comparteix que els PGE tenen marge de millora”.

En aquesta línia, la també consellera d’Igualtat ha assenyalat que aquesta qüestió fins i tot va ser reconeguda pel ministre de Foment, José Luis Ábalos, durant la seua visita d’aquest dimarts a la ciutat de València. “El mateix Ábalos va dir que hi havia marge de millora. Ara és temps, per tant, del diàleg i del treball parlamentari”, ha indicat.

No obstant això, Oltra no ha negat que hi ha una “diferència important” entre els comptes de 2018 presentats per l’expresident popular Mariano Rajoy i els actuals. “No negarem que hi ha una millora considerable entre els de Rajoy i els de ara. Això és indubtable. Però també és indubtable que tenen un marge de millora”, ha subratllat.

Respecte a la pressió que aquest dijous alguns diputats de la coalició valencianista van exercir en Puig durant la sessió de control a les Corts, Oltra ha explicat que aquesta situació no “genera cap tipus de fissura” entre els socis del govern valencià. A més, ha recordat que en el ple del parlament valencià d’ahir es va tornar a signar per totes les forces polítiques una declaració institucional en defensa “d’un finançament just”. “Totes les forces estem d’acord que necessitem un nou finançament i que si no es produeix en aquesta legislatura necessitarem mesures de compensació pel maltractament que hem patit”, ha afegit.

Preguntada sobre si s’està organitzant una nova manifestació per a exigir al govern espanyol un nou model de finançament, Oltra ha manifestat que el Consell no s’encarrega d’organitzar aquest tipus d’esdeveniments i que són els agents econòmics i socials els qui ho han d’impulsar. “El Consell dona suport a manifestacions com ara les de violència de gènere, però no es dedica a organitzar-les”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa