Diari La Veu del País Valencià
L’autobús amb la falsa publicitat dels indults de Sánchez als independentistes catalans arriba a València

L’autobús d”España Ciutadana’ recorre durant aquestos dies la ciutat de València per a denunciar que el “sanchisme” està “negociant uns pressupostos a canvi d’indults”, així com per a advertir que el “separatisme és un problema en la Comunitat”.

Així ho ha explicat aquest dimecres de matí el portaveu autonòmic de Ciutadans (Cs), Fernando Giner, a la plaça de l’Ajuntament de València, un dels llocs que recorrerà el vehicle. L’autobús circularà per la ciutat durant els dies previs a l’acte que celebrarà la plataforma ‘España Ciutadana’ aquest diumenge a València, en el qual participaran, entre d’altres, el president de Ciutadans, Albert Rivera, i el diputat Toni Cantó.

Giner ha explicat que l’autobús d”Espanya Ciutadana’ ha visitat ciutats com Mallorca, Madrid, Sevilla, Barcelona i Altsasua. “El que vol és defensar els drets dels espanyols, la llibertat i la igualtat, i denunciar la situació que està vivint en aquestos moments Espanya amb el ‘sanchisme'”, ha assenyalat Giner.

El també portaveu de Cs a l’Ajuntament de València ha criticat que “s’estan negociant uns pressupostos a canvi d’indults i de donar diners al separatisme”, tot això perquè el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “tinga una butaca”, ha asseverat, abans d’afegir que “el que està demanant la societat espanyola és que es convoquen eleccions ja”.

Així, l’autobús personalitza per a anunciar l’acte amb Rivera i Cantó trasllada pels carrers de València una imatge d’Oriol Junqueras i Carles Puigdemont junt amb el missatge d”Indultos No’, una frase amb què la formació taronja tracta de convéncer els vianants d’un suposat tracte de favor del president espanyol per a rebre el vistiplau dels polítics independentistes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2019. Tanmateix, la suposada amnistia que denuncia Ciutadans que vol utilitzar l’executiu de Sánchez no es pot aplicar –per a negociar els PGE– ja que ni l’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya ni cap dels líders polítics i socials catalans, que estan en presó preventiva des de fa més d’un any, no estan condemnats. Perquè es done una condonació d’una pena, primer ha d’haver-hi una sentència ferma del pres i en el cas de Junqueras i Puigdemont no hi ha cap pronunciament judicial en aquest sentit. Tots ells es troben a l’espera de judici.

Tot i això, Fernando Giner ha alertat també que “el separatisme és un problema que també tenim en la Comunitat Valenciana”. “No hem d’oblidar que Compromís, com a partit que està governant aquest ajuntament i que està també governant en la Generalitat, té al Bloc, i el Bloc en el seu article número tres està la idea de tindre el poble sobirà valencià i la creació dels Països Catalans”, ha recalcat.

“Estan donant l’esquena a València”

En aquest sentit, Giner ha recriminat que l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, “està donant a dit diners a entitats separatistes” com Acció Cultural del País Valencià. A aquesta entitat la Generalitat li ha donat “més de 31 milions d’euros en 30 anys”, ha denunciat.

Al seu parer, Ribó i el PSPV “estan donant l’esquena al que és València i la seua cultura, implantant tradicions que no són nostres com la de les Magues de Gener i, sobretot”, en matèria d’educació, “insistint molt més en immersió lingüística que en el que de debò preocupa, que és que els pares tinguen llibertat per a triar els seus centres i que tinguem unes aules dignes”.

“Per tant, el separatisme és un problema en la Comunitat Valenciana i ‘Espanya Ciutadana’ ve a defensar el que són els drets, que és la llibertat i igualtat entre tots els espanyols”, ha subratllat. “Sánchez està posant en venda Espanya” i “trau el xec per a aconseguir estar en la butaca”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa