Diari La Veu del País Valencià
Les ciutats valencianes s’omplin en suport a les dones andaluses

Vora un miler de persones, la majoria dones, s’han concentrat aquest dimarts a la vesprada a la plaça de l’Ajuntament de València per a exigir que no es faça “ni un pas enrere” en els drets de les dones i per a recordar que “cap d’ells serà arrabassat”. Així mateix, han criticat els “llops amb pell de corder que es posen darrere de la pancarta i després trivialitzen la violència masclista i fan pactes vergonyosos amb la ultradreta, per a la qual els drets de les dones són moneda de canvi”.

Les participants en la nombrosa concentració de València (Fotogaleria) han exigit que no es negocie amb els seus drets, com ha intentat Vox en la negociació amb el PP. Durant l’acte, han corejat lemes com ‘Ni un pas arrere’ i ‘Visca la lluita feminista’, al mateix temps que han mostrat pancartes en què es podien llegir missatges com ‘Cap agressió sense resposta’, ‘Davant el feixisme, feminisme’ i ‘Les nostres vides no es pacten’.

A més, dos representants del moviment feminista han llegit un manifest en el qual han assegurat que “les germanes andaluses estan en perill” i han fet una “crida a les dones i als homes decents d’aquest país, a tota la ciutadania, perquè els drets humans no ho són si la meitat de la població no els té”. “Les dones no callarem; ni un pas enrere”, han asseverat.

Suport dins i fora de l’Estat

Vora un centenar de ciutats arreu de l’estat espanyol i també fora d’eixes fronteres han acollit aquest dimarts mobilitzacions feministes contra el pacte andalús. D’aquesta manera, les dones fan front a la investidura de Juanma Moreno i “el vergonyós pacte de govern” a què han arribat PP, Ciudadanos i Vox, just el dia en què ha començat el debat que conclourà amb Moreno com a president.

Més de 150 col·lectius han convocat una concentració davant del parlament andalús aquest dimarts al matí. A la vesprada, a les 19.00h, la protesta s’ha replicat en molts altres punts, sota el lema ‘Ni un pas enrere en igualtat’. Entre les ciutats valencianes es troben Alacant, Benidorm, Canals, Carcaixent, Castelló de la Plana, Oriola, Sagunt, Torrevella, València i Xàtiva. També hi ha concentracions fora de l’estat espanyol. És el cas de Berlín, Bristol, Buenos Aires, París i Tolosa.

El moviment Me Too de l’Eurocambra es planta contra Vox: “Ni un pas enrere”

Eurodiputades i assistents de diversos grups de l’Eurocambra s’han plantat aquest dimarts contra Vox en una acció conjunta de protesta davant de l’hemicicle, a Estrasburg, juntament amb altres parlamentaris, segons recull l’ACN. Amb pancartes de “ni un pas enrere” o “els nostres drets no es negocien”, prop d’una quarantena de membres de diversos partits, així com el vicepresident primer de la Comissió Europea i el candidat dels socialistes europeus a les eleccions del maig, Frans Timermmans, s’han “solidaritzat” amb les concentracions de rebuig a Vox convocades a l’estat espanyol.

A través d’un comunicat, integrants del moviment Me Too han exigit que “no hi ha un acord possible” amb qui “defense” els “perpetradors de la violència contra les dones”, en referència al pacte a Andalusia. Denuncien que el partit d’extrema dreta “ha declarat la guerra” contra les dones i que és moment que “quede clar” que els drets “no es toquen”. En el comunicat també critiquen que el partit d’Abascal “intenta, si no revocar la llei [contra la violència masclista], neutralitzar-la per a protegir homes de la violència de les dones amb dades que existeixen en casos molt limitats”.

“Ens volíem solidaritzar amb el moviment feminista que avui surt al carrer en massa a la majoria de ciutats i pobles d’Espanya i també de Catalunya”, assegura Arantxa Calvera, una de les impulsores del Me Too.

La setmana passada, col·lectius de tot l’estat espanyol ja van signar un manifest conjunt per a denunciar “l’ús del negacionisme de la violència masclista i la mentida com a estratègia electoral per part de l’extrema dreta organitzada entorn de Vox”. En la presentació d’eixe manifest, les organitzacions feministes ja van avançar que el dia 15 donarien suport a la manifestació en solidaritat amb les dones andaluses, perquè “si ens toquen a una, ens toquen a totes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa