Diari La Veu del País Valencià
La Comissió per un Finançament Just celebra la inversió però demana negociar ja el nou model

La Comissió per un Finançament Just ha valorat positivament aquest dimarts el projecte de pressupostos de l’Estat presentat pel govern de Pedro Sánchez, si bé ha assenyalat que “continua havent-hi un desequilibri territorial que s’ha de tractar de regular”. La plataforma, constituïda per partits, sindicats i patronal, ha valorat en un comunicat “l’esforç en l’augment de les inversions al nostre territori, fins al 9,8%, la qual cosa suposa un 61% més respecte als comptes de l’any anterior”.

En aquesta línia, des de la Comissió “s’insta tots els partits de l’arc parlamentari espanyol al fet que actuen amb responsabilitat per a fer viable aquest projecte de pressupostos i [la Comissió] adverteix que es mantindrà vigilant sobre el seu nivell d’execució”. Al marge del nivell d’inversió de l’Estat, l’entitat considera necessari “emprendre la negociació del canvi de model en aquesta legislatura, més quan ja ningú qüestiona els diferents informes d’experts que confirmen que el vigent model de finançament de les autonomies és desequilibrat i especialment injust amb el nostre territori”.

La plataforma també anuncia que continuaran amb les “mobilitzacions” per a mantindre “viva” la reivindicació. En aquest sentit, i atés el context de precampanya autonòmica, s’ha valorat que “és el moment de donar un major protagonisme a les entitats socials, per davant de partits polítics, per la qual cosa es convocarà una reunió de la Xarxa d’Entitats per un Finançament Just amb una primera proposta de campanya en xarxes socials, una trobada de la mateixa amb els partits polítics i una petició de reunió amb la Delegació del Govern espanyol per a fer veure els arguments” a favor del canvi de model.

A més, i en la línia ja iniciada, CCOO-PV, UGT-PV i la Confederació d’Empresaris Valencians “continuaran teixint aliances amb altres territoris per a traslladar al govern central la necessitat d’escometre la necessària reforma del model”. A més, la Comissió per un Finançament Just tramitarà la “sol·licitud conjunta de reunió amb la Ministra d’Hisenda, María Jesús Montero”.

Comparteix

Icona de pantalla completa