Diari La Veu del País Valencià
Una operació policial a Sagunt relacionada amb la gestió municipal de l’aigua deixa set detinguts

La Policia manté oberta una operació a l’Ajuntament de Sagunt relacionada amb una investigació sobre la gestió municipal de l’aigua. Així ho ha confirmat aquest dimarts el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, qui ha assenyalat que la titular del jutjat que instrueix la causa ha declarat el secret de sumari i que alguns dels detinguts, sense especificar quants, van ser càrrecs públics del consistori en anteriors legislatures. Així, la investigació se centraria en la gestió municipal de l’equip de govern de l’exalcalde del PP, i actual diputat en les Corts, Alfredo Castelló.

Fulgencio ha confirmat als periodistes que hi ha diversos escorcolls domiciliaris i detencions practicades, algunes d’elles de persones que van ser en el seu moment càrrecs públics però que en l’actualitat no els ostenten. El delegat del govern espanyol no ha volgut facilitar més detalls ni el nombre de detinguts per la UDEF, atés que el jutjat que s’encarrega del cas ha decretat el secret del sumari, però sí que ha subratllat que l’operació està en marxa i que guarda relació amb la gestió de l’aigua.

Fonts de la localitat han assenyalat a Europa Press que ni en l’edifici central de l’Ajuntament de Sagunt ni en el principal, que alberga el major nombre d’oficines municipals, s’ha realitzat cap escorcoll.

Segons recull l’ACN, la Policia Nacional ha detingut set persones per irregularitats en la gestió del subministrament d’aigua a Sagunt. Tres detencions s’han produït a València; una altra, a Bétera (el Camp de Túria); una altra, a Torrefarrera (el Segrià), i una més, a Archena (Múrcia).

Se’ls investiga pels delictes de prevaricació administrativa, falsedat documental i malversació de cabals públics. Podrien haver malversat 24 milions d’euros. El cas el porta el Jutjat d’Instrucció número 4 de Sagunt.

La investigació deriva d’unes presumptes irregularitats en el concurs convocat per l’Ajuntament per a seleccionar un soci privat per a constituir una societat d’economia mixta per a la gestió del cicle integral de l’aigua en el municipi.

L’any 2009 es va constituir la societat mixta Aigües de Sagunt S.A., amb el 51% de la participació de l’Ajuntament i amb el 49% de l’entitat Aigües de València S.A., que va aconseguir la licitació.

Per la seua banda, l’exalcalde de Sagunt Alfredo Castelló ha dit que no té coneixement de la investigació. En declaracions a EFE, l’actual diputat del PPCV a les Corts ha afirmat que ningú no li ha dit mai res sobre el fet que estiga investigat en aquesta causa i ha manifestat que mai no ha tingut cap comunicació del jutjat que la instrueix. Així mateix, ha explicat que l’adjudicació del contracte que l’Ajuntament va signar amb Aigües de València es va produir a principis de 2007, uns dos o tres mesos abans que ell es fera càrrec de l’Alcaldia d’aquesta localitat valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa