Diari La Veu del País Valencià
Morera es presenta a les primàries de Compromís amb la mirada posada en una futura conselleria

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, es presentarà a les primàries de Compromís per a formar part de la candidatura de la coalició en les eleccions autonòmiques previstes per al mes de maig. Així ho ha anunciat aquest dimarts a través de les seues xarxes socials en un missatge en què ha assegurat que la decisió de presentar-se a les primàries –que encara no estan convocades– respon a l’objectiu “d’ajudar i consolidar el govern del Botànic”. “Com sabreu, en breu se celebraran les primàries de Compromís, on s’elegiran els candidats i candidates de les pròximes eleccions valencianes. És per això que vull comunicar-vos que he decidit presentar-me per a ajudar i consolidar el govern del Botànic i assumir nous reptes”, ha assegurat.

Morera, que és president del Bloc –formació majoritària de Compromís–, ha explicat en declaracions als mitjans a les Corts que es presenta per a formar part de la llista autonòmica però que en cap cas disputarà el lideratge a Mónica Oltra. “Puc jugar un paper significatiu però no jugaré el paper de cap de llista”, ha explicat. En aquest sentit, Morera, actual president de les Corts i diputat autonòmic des de 2007, ja va ser el número dos per la demarcació de València, per darrere de Mónica Oltra, en les eleccions de 2015. Fruit de l’Acord del Botànic, Morera va assumir la Presidència de les Corts.

Ara, però, la intenció de Morera seria aspirar a un lloc en el Consell si es reedita el govern del Botànic. Tot i no dir-ho obertament, el dirigent del Bloc ha assegurat que es veu “capacitat per a assumir nous reptes”, que passarien per tindre “un paper més executiu”. “Tinc ganes de posar les mans en el fang i millorar l’acció de govern”, ha dit Morera, qui ha assenyalat, però, que la responsabilitat serà aquella que, primer, determinen els militants i, després, el partit.

“És una decisió meditada des de l’experiència acumulada durant molts anys. Vull contribuir a la consolidació del canvi i del valencianisme polític des de l’acció de govern o la responsabilitat que em pertoque”, ha dit Morera, qui ha afegit que es veu amb “ganes de contribuir primer a guanyar les eleccions amb Compromís i després per a arribar a acords amb aquells que volen aprofundir en l’autogovern”.

Respecte a les perspectives electorals, el president de les Corts ha afirmat que són positives si les eleccions “es dirimeixen en clau valenciana” i es planteja si s’ha millorat la vida dels valencians o es pot “reconéixer la Generalitat amb orgull i decència”. “Si aquesta és la clau, crec que les forces que impulsem el Botànic millorarem i especialment Compromís. No hem de tindre por a les eleccions si tothom assumeix la seua responsabilitat i tots entenem que les eleccions són un dia molt important per a la participació i per a confrontar models”, ha dit.

Oltra li desitja “sort”

La vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, preguntada per la decisió de Morera de presentar-se a les primàries de la coalició, ha volgut desitjar “sort” al dirigent del Bloc, de qui ha dit que és una “peça fonamental” del projecte polític que comparteixen. Per a Oltra, Morera “és una persona que ha sigut fonamental en el procés de naixement i creixement de Compromís i en la consolidació de les polítiques de rescatar persones”. “A més de ser una peça fonamental, és un company entranyable i jo li desitge molta sort”, ha finalitzat la coportaveu de la coalició.

Comparteix

Icona de pantalla completa