Diari La Veu del País Valencià
Els Moros i Cristians de Sant Vicent del Raspeig tanquen la porta a les dones al càrrec de capità

Els festers amb dret a vot de la Unió de comparses Ber-Largas de Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí) han rebutjat per 123 vots en contra, 16 a favor i 5 abstencions la proposta de la comparsa Navarros perquè una dona puga ostentar el càrrec de capità de les festes.

En la votació celebrada aquest diumenge també es va presentar una proposta de la federació de comparses que implica que el càrrec de capità (càrrec masculí) i banderera (càrrec femení) estan “al mateix nivell i no existeix discriminació”. Aquesta va obtindre 115 vots a favor, 25 en contra i una abstenció, segons han explicat fonts de Ber-Largas a Europa Press. A més, han precisat que el càrrec d’alferes sí que pot ser representat per una dona o per un home.

Així les coses, els màxims representants dels bàndols moros i cristians continuaran sent el capità i la banderera i, per això, la comparsa Navarros, que ostenta la Capitania Cristiana aquest any, té de termini fins a dimecres vinent per a presentar una proposta que s’adapte als estatuts de la Federació Unió de Comparses Ber-Largas.

De fet, la votació s’ha celebrat després que Navarros triara una dona per a ocupar la Capitania, cosa que va motivar la diferència de parers amb la resta de comparses, que es va dirimir amb la votació d’aquest diumenge.

Comparteix

Icona de pantalla completa