Diari La Veu del País Valencià
Compromís assegura que la Fundació Jaume II El Just també va contractar serveis al nebot de Rita Barberá

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha revelat aquest dissabte la presència de tres factures d’Enrique Sospedra Barberá adreçades a la Fundació Jaume II el Just en l’any 2005 per un import global de 4.327,30 euros i ha assenyalat la seua rellevància en entendre el seu paper en el Cas Taula. Aquestes factures se sumen als 322.011,05 euros que va rebre l’empresa Universo Selección; les gravacions del Cas Taula l’assenyalen com a tapadora per als negocis del nebot de l’exalcaldessa de València Rita Barberà, assegura la coalició en un comunicat.

“Que existisquen factures emeses de forma personal i directa per Enrique Sospedra Barberá com a persona física evidencia la seua implicació directa en la trama Taula, que, presumptament, va saquejar àmbits tan diversos com l’Ajuntament de València, la Diputació o la Generalitat”, ha afirmat Ferri.

La primera d’aquestes factures, emesa el 4 de maig de 2005, correspon als Premis Valldigna, realitzats en març de 2005, i té un import de 1.133,6 euros: 420 per l’emmoquetat d’una tarima, 520 per la col·locació de dos cartells i 100 per “coordinació i desplaçaments”.

La segona factura, emesa el 20 de juny de 2005, per un import de 2.103,7 euros, correspon a diversos serveis per a les ‘Olimpíades de Jocs Tradicionals’, com ara la coordinació i muntatge, l’emmoquetat de l’escenari, dues lones i la megafonia. Cal destacar que aquestes Olimpíades també van comptar amb els serveis d’Universo Selección, 6.391,96 euros. Finalment, una factura de 1.090 euros per la “fabricació i col·locació de lletres corporatives en la seu de València”, emesa el 27 de juliol de 2005, expliquen.

Dilluns comencen les compareixences dels investigats en la Comissió del Cas Taula i podrem preguntar als responsables de la Fundació sobre totes aquestes factures i per què es contractaven a dit empreses investigades per pagar campanyes al PP i repartir sobres entre els seus dirigents. El nostre objectiu és molt clar: que isca tota la veritat i que posem tots els mecanismes perquè la corrupció no torne mai més a aquesta terra”, ha conclòs Ferri.

Comparteix

Icona de pantalla completa