Diari La Veu del País Valencià
Les gelades donen la benvinguda al cap de setmana i deixen temperatures de quatre graus sota zero a Morella i Requena

El País Valencià s’ha despertat aquest dissabte amb gelades per tot el territori, sobretot a l’interior, encara que han arribat a punts del litoral, i amb cels sense núvols. Les temperatures mínimes es mantindran en valors similars als de divendres, encara que sí que pujaran les màximes.

La ciutat d’Alacant ha registrat una temperatura de zero graus durant aquest dissabte, una dada que no es donava en la capital alacantina des de 2012, segons l’Aemet.

Les mínimes han sigut especialment baixes a l’interior. De fet, els observatoris de Requena (la Plana d’Utiel-Requena) i Morella (els Ports) de la xarxa d’Aemet han registrat quatre graus negatius. També sota zero han començat el dia a Ontinyent (la Vall d’Albaida) i a Oriola (el Baix Segura), amb -3 i -1 graus respectivament. A zero graus s’han despertat a Alcoi (l’Alcoià) i a Elx (el Baix Vinalopó).

En la costa, les mínimes han sigut gelades, encara que un poc més suaus. Així, València i Castelló han registrat 2 graus, i Alacant, 3. La mínima més alta han sigut els 6 graus de Vinaròs (el Baix Maestrat).

La mínima de Vinaròs és semblant a la màxima a Morella, que és la més baixa de tot el País Valencià, ja que no superarà els 7 graus. Per contra, les màximes en el litoral se situaran entorn dels 15 graus.

De fet, aquesta serà la temperatura que s’espera aconseguir a Alacant, Dénia (la Marina Alta), Elx, Gandia (la Safor), la Vall d’Uixó (la Plana Baixa) i Vinaròs, mentre que a Castelló i a Oriola tindran 14 graus. La temperatura més alta la registrarà València, amb 17 graus.

El vent bufarà del nord-oest moderat amb ratxes fortes a l’interior de les comarques del nord i en la resta, variable fluix predominant el component oest.

Comparteix

Icona de pantalla completa