Diari La Veu del País Valencià
El contracte milionari del gerent col·locat pel PPCV en la Fundació Jaume II el Just

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha explicat aquest divendres que “el gerent que va deixar un forat milionari en la Fundació Jaume II el Just, el senyor Vicente Burgos, cobrava més que el president de la Generalitat, la vicepresidenta o qualsevol conseller o consellera dels actuals”. Així es desprén d’una resolució de Presidència de novembre de 2007 signada per l’aleshores presidenta de la Fundació, Trinidad Miró, on consta que Burgos tenia una retribució mensual de 5.873,58 euros bruts, més dos pagues extraordinàries anuals pel mateix import. Aquesta informació s’afegeix a la proporcionada aquest dijous per la coalició valencianista, en què es denunciava el desviament de 4,3 milions de la Fundació del Monestir de la Valldigna a empreses del cas Taula.

“Això vol dir que anualment Burgos s’embutxacava 82.230,12 euros, una quantitat que supera el sou que rep qualsevol alt càrrec del govern del Botànic”, ha afegit Ferri. A més a més, el síndic de la coalició valencianista ha indicat que “en la mateixa resolució de Presidència s’aprovava pagar-li al gerent Burgos una indemnització de 61.672,59 euros per extinció de la relació laboral amb la Fundació. Una quantitat a la qual dona el vistiplau Trinidad Miró, qui precisament el proper dilluns compareix en la comissió d’investigació sobre Taula en les Corts”.

Així mateix, Ferri ha continuat: “Quin mèrit tenia Vicente Burgos per a tindre una retribució més alta que la del president de la Generalitat? Doncs ser amic de joventut de Francisco Camps, Gerardo Camps i González Pons, la colla d’amics coneguda com ‘el clan del agujero’ o ‘el clan del forat'”. “Però per a forat el que Burgos va deixar a la Fundació Jaume II el Just”, ha conclòs el diputat Ferri.

Ferri ha indicat que el “mèrit que tenia Vicente Burgos per a tindre una retribució més alta que la del president” era “ser amic de joventut de Francisco Camps”.

Comparteix

Icona de pantalla completa