Diari La Veu del País Valencià
Confecomerç veu precipitat el suport de la CEV a Intu Mediterrani

Confecomerç, confederació del xicotet comerç integrada per les associacions Covaco i Cecoval, veu “precipitat” el comunicat de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) respecte al macrocentre comercial projectat a Paterna (l’Horta Oest) i advoca per un model “sostenible i que respecte el medi ambient”, en considerar que “no precisen ni s’ha demandat major oferta comercial”.

Així ho ha afirmat en un comunicat, després que Medi Ambient enviara una notificació de tràmit d’audiència a l’Ajuntament de Paterna per a advertir-li de la possibilitat de rebutjar finalment el projecte d’Intu Mediterrani en els termes plantejats pel promotor. La patronal autonòmica CEV va traslladar als promotors el seu suport i que treballaran perquè el projecte “siga considerat novament pel Consell”.

En aquest context, Confecomerç ha afirmat que troba a faltar que, “prèviament al pronunciament, s’hagueren consultat els òrgans de govern de la CEV” i ha anunciat que ha demanat una reunió amb el president de la patronal, Salvador Navarro, per a “comptar amb les explicacions oportunes”.

Per a l’organització, la implantació d’Intu Mediterrani “ha de complir administrativament com totes les empreses”, en entendre que la proposta plantejada és “manifestament inviable perquè s’ha dictat un pronunciament desfavorable en un pla anàleg al presentat; és a dir, perquè incorre en els mateixos defectes que el primer projecte”.

“S’ha de garantir la seguretat jurídica i s’ha de complir amb els requeriments establits per l’Administració, ja que no es tracta d’una decisió política sinó d’una qüestió de compliment amb l’estipulat en l’àmbit legal i administratiu”, ha asseverat.

En aquesta línia, Confecomerç ha subratllat que el País Valencià compta amb “una gran saturació i concentració d’amplis espais comercials, de manera que és la tercera autonomia amb major nombre de centres comercials, per damunt de la mitjana europea, i supera altres autonomies, com ara Catalunya, amb major densitat de població i fins i tot amb major afluència de turisme”.

Ha defensat així un model “sostenible i que respecte el medi ambient” al territori: “Els consumidors no precisen ni s’ha demandat major oferta comercial, atés que l’existent atén plenament les necessitats dels clients”.

Comparteix

Icona de pantalla completa