Diari La Veu del País Valencià
Un dels quatre detinguts per la violació a Callosa d’en Sarrià suma tres denúncies més per agressions sexuals

Un dels quatre detinguts per la suposada agressió sexual en grup ocorreguda a Callosa d’en Sarrià (la Marina Baixa) suma tres denúncies més per fets similars per part d’una menor de 17 anys, d’una exparella de 18 i d’una amiga de 22. Aquest arrestat, de 22 anys, roman en presó provisional junt amb els altres tres detinguts acusats de l’agressió a una xica de 19 anys la passada nit de Cap d’Any.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, tres dones han interposat denúncies contra ell per delictes en detriment de la llibertat sexual arran de la investigació pels fets ocorreguts a Callosa d’en Sarrià en què hi ha implicats quatre detinguts.

L’endemà a la detenció del grup una menor de 17 anys va presentar una denúncia per un intent d’agressió sexual i abusos sexuals cap a un dels detinguts. Els fets es van produir, segons la denúncia, en octubre de 2018, quan al voltant de les 02.00 hores el detingut va portar enganyada la víctima amb el seu vehicle a Callosa d’en Sarrià i va intentar amb amenaces mantindre relacions sexuals amb ella i introduir-la en sa casa. No obstant això, la jove va aconseguir escapolir-se i fugir de l’agressor. Durant el forcejament s’hauria produït un delicte contra la llibertat sexual. La xica va rebre, més tard, ajuda d’altres persones.

La segona denúncia cap a eixe mateix jove prové d’una dona de 22 anys que, en conéixer la detenció del presumpte agressor, va assegurar que, estant en casa amb la seua exparella (un altre dels detinguts) al gener del passat any, es va presentar eixe home amb un altre amic, que roman sense identificar fins al moment, i que tant la seua exparella com ella van perdre el coneixement fins a l’endemà, quan es va despertar nua de cintura cap avall i amb lesions internes.

Els investigadors de la Guàrdia Civil estan tractant d’identificar l’altre jove que, suposadament, hauria participat en aquesta agressió sexual. Finalment, la tercera denúncia la va presentar una exparella, una xica de 18 anys que ha assenyalat que, pel que sembla, durant un viatge realitzat el juny de 2018 amb uns amics, l’home la va obligar per la força a mantindre relacions sexuals després d’una violenta discussió que podria haver tingut lloc davant dels amics. La Guàrdia Civil investiga aquest últim cas atés que eixes terceres persones podrien corroborar l’ocorregut.

Més fets delictius i més persones implicades

El delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat aquest dimecres que “els indicis assenyalen que pot haver-hi més fets delictius i més persones implicades”. “Des del moment de la detenció, la Guàrdia Civil va tindre perfectament clar que els fets anaven més enllà del que hi havia davant”, ha apuntat Fulgencio, qui ha insistit que no pot revelar més informació per a “no pervertir el secret de sumari”.

“La investigació donarà fruits”, ha reiterat el delegat del govern en relació amb “fets denunciats i no denunciats” i ha agregat: “Crec que tindrem resultats en poc de temps, al llarg de la setmana”. Fulgencio ha fet aquestes declaracions abans de reunir-se amb alcaldes de la província de València, als quals ha informat sobre la distribució de fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

“Sabem que s’han presentat denúncies posteriors –a les detencions– i ara cal comprovar si tenen relació directa”, ha agregat el delegat del govern, sense concretar un nombre concret de denúncies ni de casos sota investigació. A preguntes dels periodistes, ha destacat l'”actuació professional de la Guàrdia Civil”, que segons ha anunciat tindrà com a resultat “la posada a disposició judicial de gent que mai hauria d’haver estat als nostres carrers”.

Preguntat per la crida realitzada per la Guàrdia Civil per a tractar de localitzar noves possibles víctimes d’aquest grup de joves o d’algun d’ells, el delegat del govern ha apuntat: “Si s’ha fet serà perquè hi ha altres elements que poden enllaçar amb aquesta investigació o que servisquen per a desenvolupar noves diligències”.

Comparteix

Icona de pantalla completa