Diari La Veu del País Valencià
El vent dona una treva davant l’onada de fred prevista per a dijous

El País Valencià no ha registrat a penes gelades en la matinada d’aquest dimecres i, de fet, les temperatures mínimes fins i tot han pujat en alguns punts pel vent mentre s’espera l’entrada de l’onada de fred prevista per a aquest dijous.

Segons la informació facilitada per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les temperatures mínimes més baixes s’han donat a Villena (l’Alt Vinalopó) i Xalans (la Vall de Cofrents) amb 2,5 graus sota zero; Fontanars (la Vall d’Albaida), amb 0,3 negatius, i el Pinós (el Vinalopó Mitjà), amb zero graus. En canvi, Bunyol (la Foia de Bunyol) ha registrat aquesta nit un grau positiu. En els observatoris de les principals ciutats s’han anotat 5,5 graus a Castelló de la Plana, 4,9 graus a València i 4,5 a Alacant. La nit menys freda ha sigut la d’Elx i Torreblanca amb 8,3 graus.

Aemet ha explicat en el seu compte de Twitter que l’aire fred encara no ha entrat al territori valencià, però sí que ha fet vent a l’interior, amb ratxes de fins a 90 km/h. Aquest vent ha remogut l’atmosfera i ha impedit que les mínimes hagen sigut tan baixes com dies passats en aquells llocs d’interior on va bufar el vent de matinada.

De fet, el mapa de diferència de temperatura en 24 hores –entre la registrada aquest dimecres a les 7 hores i dimarts en aquell mateix moment–, mostra zones amb ascensos tèrmics de més de 10 graus a causa del vent, que han impedit el refredament nocturn associat a les inversions tèrmiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa