Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil investiga si els detinguts a Callosa d’en Sarrià en Cap d’Any han comés més violacions

La Guàrdia Civil investiga si algun dels quatre detinguts per la violació en grup a una dona de 19 anys la nit de Cap d’Any a Callosa d’en Sarrià (la Marina Baixa) va cometre altres dues agressions sexuals de característiques similars. Fonts de la investigació han informat a EFE que, a més de la suposada violació de la nit de Cap d’Any, indaguen si algun d’aquests quatre detinguts de 19, 21, 22 i 24 anys va participar en dues violacions grupals comeses en el passat per la mateixa zona.

A més d’aquestes dues possibles agressions similars, que no van ser denunciades en el seu moment, consta un quart cas que afecta el detingut de 22 anys: un intent de violació comés l’octubre de 2018 i en el qual sí que hi ha denúncia. En tot cas, els investigadors no descarten que apareguen noves possibles agressions o abusos dels implicats en els pròxims dies, encara que de moment no hi ha més.

L’advocat de la víctima, Francisco González, ha explicat a EFE que demanarà per a cadascun dels quatre “almenys” 15 anys de presó per un delicte continuat d’agressió sexual completa en grup i per la seua presumpta cooperació necessària en les agressions dels altres tres. A més, no descarta ampliar l’acusació a un testimoni del pis de Benidorm al qual van acudir els detinguts i la víctima abans de traslladar-se a Callosa, en considerar que tot i el que anava a ocórrer per l’actitud del grup no els va denunciar a les forces de seguretat.

El lletrat ha subratllat que el cas està “clar” i que els inculpats “no s’escaparan” de l’acció de la justícia, ja que el vídeo d’uns 5 minuts interceptat en un dels mòbils dels detinguts reflecteix tot el succeït i que la víctima, de 19 anys, no va consentir les relacions sexuals perquè repetia “pareu, pareu”. Malgrat això, en les imatges es reflecteix “que ells sabien el que feien perquè parlen i es coordinen i quan la xica deia ‘no, no, no’ li tapaven la boca amb la mà o alguna tela”. De la mateixa manera, considera que és clar que va haver-hi premeditació per a portar-la a un grau d’intoxicació que evitara que tinguera voluntat.

Encara que es troba “acceptablement perquè no recorda bé els fets”, la jove està “apesarada, avergonyida i entristida” i no ha vist el vídeo, cosa que el lletrat espera que no faça perquè el seu contingut és “molt desagradable” i “repugnant”. Ha afegit que a la seua defensada “li venen fogonades d’aquell dia” i que l’últim que recorda va ser quan, al tancament del local de Benidorm de copes, es va dirigir a la casa de la mateixa ciutat per a continuar bevent.

Des d’eixe moment no té memòria, malgrat que des d’allí la van portar, ja narcotitzada segons l’advocat, a l’habitatge de Callosa d’en Sarrià, on va ocórrer l’agressió. González també ha demanat als mitjans de comunicació que ajuden a preservar la seua identitat per a evitar “la victimització secundària” que comporta recaptar l’atenció social per aquests episodis.

Comparteix

Icona de pantalla completa