Diari La Veu del País Valencià
Bonig promet que el Nuestra Madre Loreto rebrà l’Alta Distinció si el PPCV recupera la Generalitat

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha afirmat que si els ‘populars’ recuperen la Generalitat en 2019, entregaran l’Alta Distinció a la tripulació del Nuestra Madre Loreto, el pesquer que va tornar a casa el 21 de desembre després de rescatar 12 persones enfront de les costes de Líbia i esperar durant 10 dies al mar fins que els donaren una solució per a traslladar-los a port segur.

Bonig va realitzar aquest anunci durant l’homenatge celebrat aquest passat divendres a Santa Pola (el Baix Vinalopó), un acte al qual es va sumar el PPCV per a “agrair la gran labor desenvolupada als 13 tripulants, en nom dels valencians i dels espanyols, perquè els han donat una gran lliçó”, informa el partit en un comunicat.

“El PP sempre ha estat del costat de la tripulació: ens vam moure perquè se solucionara la seua situació i vam creure que era necessari fer un reconeixement a eixe acte de solidaritat i de generositat que els va portar a arriscar la seua pròpia vida i el seu treball”, ha asseverat la ‘popular’. Sota aquest prisma, ha subratllat que “han de donar les gràcies per l’exemple donat a tota Espanya des de Santa Pola, des de la Comunitat Valenciana, del que és el servei als altres”.

Per a Bonig, els membres d’aquesta tripulació “han demostrat que, si tots deixàrem de costat les nostres diferències alguna vegada en temes essencials i estiguérem més pendents del que ens uneix per a arribar a acords i solucionar els problemes de la gent, el món seria un poc millor”. “La Comunitat –ha afegit– és un exemple de diversitat; és una terra acollidora que rep la gent sense preguntar-li d’on ve, a qui resa o a qui besa”.

Segons la presidenta ‘popular’, “el govern [espanyol] no va estar a l’altura, però la xarxa social de la societat de Santa Pola va provocar un moviment de suport per a facilitar el retorn; un acte que va fer que molts entenguen com és la gent de la Comunitat Valenciana”. En definitiva, “han donat una lliçó a tots: que cal no oblidar mai que es ve a servir i no a ser servit, i que els temes complicats cal afrontar-los amb responsabilitat perquè les fotos s’acaben i els problemes continuen”.

Comparteix

Icona de pantalla completa