Diari La Veu del País Valencià
Igualtat estén el concert social a més de 2.200 places per a persones majors

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives estén enguany el concert social a més de 2.200 places per a persones majors en centres gestionats per entitats sense ànim de lucre, segons ha anunciat la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando.

La fórmula de concert social amb entitats, que substitueix les subvencions, ja es va aplicar en 2018 a més de 7.000 places en 131 centres de diversa tipologia destinats a persones amb diversitat funcional i malaltia mental crònica.

La secretària autonòmica ha assegurat que el concert social per a la prestació de serveis socials especialitzats “garanteix el control i l’estabilitat tant de les entitats com dels centres que gestionen i, sobretot, assegura la qualitat en el servei a les persones i les seues famílies”.

La formalització del concert social en l’àrea de persones majors correspondrà a un total de 2.274 places: 1.636 places residencials, 618 places de centres de dia i 20 places d’habitatges tutelats.

Per a Ferrando, el concert social “garanteix la transparència, la publicitat i l’eficiència per a l’interés públic” i permet als centres “rebre els recursos econòmics dins del termini i en la forma escaient, la qual cosa afectarà positivament també els professionals d’aquestos”.

Per al finançament d’aquestes places, Igualtat i Polítiques Inclusives disposa d’un pressupost de 39 milions d’euros per a 2019.

La secretària autonòmica ha destacat també l’abast que té el concert social per a les persones que treballen en els centres i recursos concertats, ja que en aconseguir-se una major estabilitat en els pagaments es dotarà d’una major estabilitat els llocs. S’estima que podrà afectar positivament vora 1.500 professionals de centres de persones majors. Ferrando ha posat l’accent en la importància de la inversió social “com un motor econòmic que genera riquesa, activa l’economia i crea ocupació”.

El concert de places, que tindrà una durada d’un any prorrogable a un més, s’estableix amb les entitats que gestionen al voltant de 70 centres de persones majors; concretament, 50 són centres residencials i 20, centres de dia.

Comparteix

Icona de pantalla completa