Diari La Veu del País Valencià
Llíria presenta la seua candidatura a Ciutat Creativa de la Unesco en Música

L’Ajuntament de Llíria (el Camp de Túria) donarà a conéixer a la ciutadania aquest divendres la candidatura de la localitat com a Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat de Música.

Llíria ha preparat “un ambiciós projecte que reafirma el gran patrimoni musical i educatiu en aquest camp, amb projecció internacional i amb capacitat per a generar excel·lents professionals, societats i esdeveniments musicals”, ha destacat el regidor de Cultura i Turisme, Paco García.

La candidatura ja ha rebut el suport d’entitats com la Conselleria de Cultura o les Corts. En una declaració institucional “històrica” per al municipi, el Parlament valencià va designar Llíria com a Ciutat Valenciana de la Música, recorda el consistori en un comunicat.

Amb aquesta iniciativa, la capital del Camp de Túria aspira a convertir-se, “pels seus mèrits històrics, culturals, socials i musicals”, en Ciutat Creativa de la Unesco, un reconeixement que ostenten 21 ciutats dels cinc continents, entre les quals es troben Sevilla, Hannover, Liverpool, Bogotà, Medellín o Gant.

La presentació se celebra aquest divendres a les 19.00 hores a l’auditori del Conservatori de Llíria. Comptarà amb el concert que oferirà la Banda SMPVP La Valenciana, una formació formada majoritàriament per músics valencians residents a Barcelona i dirigida per Vicent Pérez. En l’acte participaran l’edil de Cultura i la directora del projecte, M. José Viñals.

Comparteix

Icona de pantalla completa