Diari La Veu del País Valencià
L’itinerari cicloturístic Eurovelo unirà 35 municipis valencians des de Sagunt fins a Vilallonga

De Sagunt a Vilallonga; aquesta és la ruta proposada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de l’itinerari cicloturístic europeu Eurovelo al seu pas per la demarcació de València.

L’anomenat ‘Corredor Mediterrani de la bicicleta’, que va presentar en desembre la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, transcorrerà per 35 municipis de la demarcació de València. En total, 130 quilòmetres travessant la xarxa viària, camins, vies pecuàries i infraestructures ciclistes consolidades.

Segons explica el director general de Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, l’àrea d’influència de l’itinerari d’Eurovelo a la demarcació de València ofereix més de 23.000 places hoteleres i porta a llocs tan emblemàtics com el Castell de Sagunt, la Marjal dels Moros i la Marjal de la Safor, el monestir del Puig, els centres històrics de ciutats com València i Gandia, l’Estany de Cullera, el Parc Natural de l’Albufera, el Circ de la Safor o el paisatge protegit del Serpis.

A la demarcació de València, Eurovelo comença a Benavites, localitat que forma part de l’etapa tres de les deu en què es divideix el traçat al País Valencià. Aquesta etapa, que té el seu punt de partida a Castelló de la Plana, abasta també els municipis valencians de Quartell, Benifairó de les Valls, Faura i Sagunt, on comença l’etapa quatre, que transcorre per Puçol, el Puig, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Museros, Albalat dels Sorells, Foios, Meliana, Almàssera, Alboraia i València.

L’etapa cinc uneix València amb Gandia per Sedaví, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparell, Silla, Sollana, Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco i Xeresa. L’última etapa de la demarcació de València, la sis, parteix des de Gandia fins a Muro d’Alcoi, ja a la demarcació d’Alacant, passant per Almoines, Beniarjó, Beniflà, Potries i Vilallonga, a més de l’Orxa, Beniarrés i Gaianes.

A les comarques del sud, Eurovelo recorrerà 217 quilòmetres, des de l’Orxa fins a Oriola, segons el traçat proposat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. Per la demarcació d’Alacant transcorren cinc etapes de les deu en què es divideix el traçat pel territori valencià.

L’etapa set parteix de Muro d’Alcoi i passa per Cocentaina, Alcoi, Ibi i Castalla, localitat on s’inicia l’etapa huit i que uneix els municipis de Tibi, Agost, Sant Vicent del Raspeig i Alacant. A Alacant comença l’etapa nou, que enllaça Elx i Santa Pola, per a arribar a l’última etapa del recorregut valencià, amb els municipis d’Elx, Sant Fulgenci, Guardamar del Segura, Rojals, Formentera del Segura, Benijòfar, Almoradí, Algorfa, Benejússer, Xacarella i Oriola.

Per a Domingo, aquest itinerari “és una oportunitat per als municipis per on passa perquè serà un focus d’atracció d’aquest tipus de turisme que donarà a conéixer el nostre territori”. En l’àrea d’influència de l’Eurovelo a la demarcació d’Alacant s’ofereixen més de 10.000 places hoteleres. Domingo assenyala múltiples llocs d’interés al llarg del recorregut com la Solana de Benicadell, l’albufera de Gaianes, els parcs naturals de la Serra de Mariola, el Fondo d’Elx, les salines de Santa Pola i de la Font Roja, la Serra del Maigmó, la Via Verda d’Agost, el Palmerar d’Elx, les dunes de Guardamar o el centre històric d’Oriola.

Una xarxa ciclista transnacional d’àmbit europeu amb més de 70.000 km de recorregut

Al territori valencià, l’itinerari que ha sigut consensuat amb les diferents administracions implicades i que s’ha remés als experts d’Eurovelo per a la seua anàlisi recorrerà més de 500 quilòmetres i travessarà 78 municipis, alguns declarats Conjunt Històric Artístic i quatre parcs naturals. A més, es preveu que donarà servei a 2,4 milions d’habitants, sense comptar turistes i visitants.

La Generalitat preveu que la primera fase d’aquest projecte estarà operativa en 2020, amb una inversió estimada de 4,7 milions d’euros. En una segona fase, fins a 2030, es realitzarien obres de més importància per a millorar la qualitat de l’itinerari amb una inversió estimada de 6,2 milions d’euros. En total es calcula que fins a 2030 s’invertiran 10,9 milions d’euros per a l’itinerari Eurovelo al País Valencià.

Eurovelo és un projecte gestionat per la Federació Europea de Ciclistes que té com a objectiu conformar una única xarxa ciclista transnacional d’àmbit europeu. Actualment, ja compta amb més de 45.000 quilòmetres operatius en tota Europa i una vegada completat íntegrament superarà els 70.000 quilòmetres de recorregut.

Comparteix

Icona de pantalla completa