Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià és l’autonomia on més va augmentar la xifra de morts en accidents de trànsit

El País Valencià és l’autonomia on més va augmentar el número de persones mortes en accidents de trànsit durant 2018, ja que es van registrar 32 defuncions més que l’any anterior fins a un total de 133. Per demarcacions, la de València va ser en la que més va augmentar la sinistralitat, ja que en 2018 va haver-hi 24 morts més en carreteres que en 2017, fins a un total de 64, segons la informació facilitada aquest dijous per la Direcció General de Trànsit (DGT), mentre que Madrid i Màlaga són on més ha baixat, amb 20 morts menys en cada cas.

A nivell estatal, el número de morts en accidents de trànsit va baixar en huit autonomies en 2018, sobretot a Castella-la Manxa i Andalusia, i va pujar en les altres nou, de manera més acusada al País Valencià. Així, l’any 2018 ha trencat la tendència a l’alça en la sinistralitat viària dels últims dos anys i ha tancat amb 1.180 morts en accidents de trànsit en les carreteres interurbanes, la qual cosa suposa 18 defuncions menys que en 2017.

Per autonomies, Catalunya va ser en la que es van registrar més víctimes mortals, amb 185 morts en les 24 hores següents a l’accident i només en la vies interurbanes; seguida d’Andalusia, amb 170, i el País Valencià, amb 133. Ha baixat el número de morts a Castella-la Manxa (33 menys), Andalusia (-30), Madrid (-20), Extremadura (-16), La Rioja (-13), les Balears (-10) i les Canàries i Múrcia (-1 en totes dues). I s’han incrementat en la resta, especialment al País Valencià, amb 32 víctimes mortals més que l’any anterior; Galícia, amb un augment de 28, i Catalunya, amb 17 més.

Per altra banda, Barcelona, amb 72 morts, encapçala la llista per demarcacions, per davant de València (64), Madrid (48) i la Corunya (45). A les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla no va morir ningú en accident de trànsit l’any passat.

Comparteix

Icona de pantalla completa