Diari La Veu del País Valencià
Adif licita el subministrament de travesses per a seguir instal·lant el tercer fil entre València i Castelló

El gestor ferroviari Adif-Alta Velocitat ha tret a concurs públic el subministrament de travesses per a la instal·lació d’un tercer carril –o tercer fil– en la segona via del trajecte entre València i Castelló per un valor de 15,6 milions d’euros, segons ha informat el Ministeri de Foment.

El contracte comprén el proveïment de més de 109.000 travesses que s’empraran en les obres del tram Sagunt-Castelló i València-Sagunt, de 74 quilòmetres, dins del programa d’inversions del Corredor Mediterrani.

Des d’Adif informen que el tercer carril està ja en funcionament en una de les dues vies entre València i Castelló des del mes de gener passat i, a més, s’han substituït les travesses en el túnel del Cabanyal i s’han implantat desviaments mixtos, que permeten el desdoblament d’una via en dues.

El contracte compta amb un termini d’execució de 24 mesos per un valor de 15.694.206,99 euros i comprén el subministrament de travesses monobloc de formigó pretesat i les seues corresponents subjeccions, així com el seu transport a les zones d’apilament i càrrega. Aquestes travesses són aptes per a vies amb tercer fil i permeten la instal·lació de carrils per a la circulació tant en ample estàndard (1.435 mm) com en ample convencional (1.668 mm). El seu pes supera els 400 kg per unitat.

En un comunicat, Foment ha destacat que aquesta actuació “reafirma el compromís del Ministeri amb el desenvolupament del Corredor Mediterrani com a eix prioritari en el transport ferroviari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa