Diari La Veu del País Valencià
Puig proposarà un nou impuls al Pacte contra la Violència de Gènere

El president Ximo Puig ha anunciat que la setmana vinent proposarà als grups parlamentaris de les Corts que se li done “una nova força” al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere. “Des d’aquest moment de reivindicació de l’exigència d’igualtat que ha sigut l’any 2018, el present ha de ser un any en què es facen passos decisius per a eliminar la violència de gènere i acabar amb fets com l’ocorregut aquestos dies a Borriana”, ha afirmat Puig.

Així mateix, Puig ha destacat que les lleis contra la violència de gènere “formen part d’una cultura democràtica que no podem deixar que es pose en qüestió” i s’han de combatre conjuntament “aquells partits nous d’idees antigues que estan plantejant tornar al passat, tornar a evidenciar la cultura masclista”. A més, ha ressaltat la necessitat de “no donar cobertura a aquells que qüestionen tot el relacionat amb el terrorisme masclista”. Per aquest motiu, ha instat tots els partits que “tinguen clara una visió de decència”, ja que “no es pot admetre sota cap condició que es pose en qüestió la igualtat entre homes i dones”. “Hem de combatre junts aquelles idees que volen tornar al pitjor i més negre del nostre passat”, ha dit el president.

Puig ha realitzat aquestes declaracions aquest dijous durant el brindis nadalenc amb la premsa a Castelló, en el qual ha assegurat que espera que “durant enguany es garantisca no solament el vol Castelló-Madrid sinó, en definitiva, que l’aeroport de Castelló estiga present en el mapa aeronàutic nacional”. En aquest aspecte, ha destacat que “estem en negociacions amb el Ministeri de Foment, és clar que té una complicació tècnica i hi ha obstacles a véncer”, ha afegit el president en la que ha sigut la seua primera compareixença pública en 2019.

A més, Puig ha repassat el “moment positiu” que viu el País Valencià gràcies a “l’estabilitat política, la transparència i el diàleg social”, la qual cosa ha permés que “tots els indicadors econòmics i socials hagen millorat”. En relació a Castelló, el president ha destacat que la capital de la Plana “està en millor situació que el conjunt de la Comunitat. El creixement de l’ocupació durant els últims anys ha estat per damunt de la mitjana” autonòmica i ha sigut “una de les províncies espanyoles que ha tingut una eixida de la crisi amb més vigor i potència”.

Així mateix, el president ha subratllat la importància de l’adquisició per part de la Generalitat d’una part important del Penyagolosa, ja que “és un símbol del món rural” i “signe de tots els valencians i valencianes, específicament dels ciutadans de Castelló”. “Amb aquesta adquisició es busca proposar noves iniciatives de visibilitat, coneixement i tot el que englobe la lluita contra la despoblació de l’interior”, ha postil·lat en relació a la muntanya castellonenca.

Pel que fa al sector ceràmic, Puig ha recordat que “hi ha un principi d’acord” entre l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) i la Generalitat per a “treballar junts en les qüestions principals del sector”, que veurà la llum “abans de la presentació de (la fira) Cevisama” aquest mateix mes de gener. També s’ha referit a la crisi del sector citrícola i ha argumentat que “existeix la necessitat de realitzar una anàlisi en profunditat del que ha de ser una estratègia valenciana per a una nova citricultura”, ja que es tracta d’un cultiu “emblemàtic” per a l’economia del territori i amb una clara visió exportadora.

Comparteix

Icona de pantalla completa