Diari La Veu del País Valencià
El PP negociarà amb Vox a Andalusia malgrat el seu ‘no’ a les mesures contra la violència masclista

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha admés aquest dijous que la seua formació negociarà amb Vox un acord per a la investidura de Juanma Moreno com a president de la Junta d’Andalusia malgrat que la formació d’extrema dreta condiciona el seu suport a l’eliminació del programa de govern d’un punt per a impulsar la lluita contra la violència de gènere.

En declaracions a RNE, Egea ha restat importància a una polèmica sobre “si falta una coma o no en un document determinat” i ha recordat que el “canvi” a Andalusia requereix el vot dels 57 diputats que sumen PP, Cs i Vox. Tot plegat, poc després, el número dos de Vox, Javier Ortega Smith, ha insistit que la seua formació exigeix la retirada del punt sobre la violència de gènere de l’acord d’investidura assolit entre el PP i Ciutadans a Andalusia i ha demanat una negociació amb Vox sobre aquesta i altres qüestions programàtiques.

Egea ha assegurat que fer de la lluita contra la violència de gènere una qüestió nuclear a l’hora de negociar el futur govern d’Andalusia és una “equivocació”, però ha admés que “hi haurà negociació amb Vox” com n’hi ha hagut, ha dit, “amb altres partits en altres regions, i com n’hi haurà segurament en el futur”.

En tot cas, ha advertit Vox que “els andalusos ens han enviat un missatge de canvi que ha de vindre de la mà de 59 diputats de Cs i PP” i també de Vox i, per tant, “ningú que tinga desig de canvi” pot posar bastons a les rodes a aquesta investidura. “Crec que fa falta que es pose en marxa la legislatura perquè qualsevol iniciativa” com la que proposa Vox “es puga dur a terme al Parlament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa