Diari La Veu del País Valencià
Bonig es ven com a alternativa de futur en 2019: Hi haurà una dona presidenta per mèrit i capacitat

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha assenyalat aquest dilluns que enfront del discurs “esgotat” del president, Ximo Puig, “està el PP, una alternativa en la qual hi ha futur perquè 2019 serà l’any del canvi en què hi haurà una dona presidenta per mèrit i capacitat, i en el qual s’abaixaren els impostos, s’acabaran les llistes d’espera en sanitat i hi haurà llibertat educativa”.

“En 2019 veurem el canvi en la Comunitat Valenciana i a Espanya, pel bé dels valencians i dels espanyols”, ha assenyalat Bonig. Així, el PPCV defensarà “la doble ànima dels valencians”, perquè “som valencians però som espanyols, i la Comunitat vol ser una comunitat dins d’un projecte nacional que és Espanya”, ja que el País Valencià “és fonamental per a la cohesió territorial”. Per tot plegat, la líder dels populars ha assegurat en un comunicat que “mai donarem suport a partits que volen trencar la convivència i no respecten la llei”.

Bonig ha valorat en aquestos termes el discurs de Cap d’Any del president, Ximo Puig, un parlament, ha afegit “que és el reflex d’un govern esgotat”, un missatge en què el cap del Consell “ha desaprofitat una oportunitat molt bona per a parlar dels problemes dels valencians i dels problemes reals de la Comunitat Valenciana i d’Espanya”. És més, al seu parer, “Puig no ha parlat de l’ànima d’aquesta Comunitat”.

Així, la presidenta del PPCV ha assenyalat que no saben què vol Puig per als autònoms, perquè “no ha esmentat les famílies ni l’escassetat d’aigua que pateix aquesta terra, fonamentalment per als nostres agricultors, no ha parlat dels emprenedors ni dels projectes que es paralitzen per qüestions ideològiques, no ha parlat de creació d’ocupació ni de les llistes d’espera en sanitat o política social i no ha parlat de la llibertat educativa. No ha parlat de la situació real dels valencians”.

“Enfront d’aquest discurs, està el PP que sí que té projecte i optarà per la creació d’ocupació, per la baixada de l’IRPF i l’eliminació dels impostos de successions i donacions perquè el que ens ocupa i preocupa és l’educació dels valencians, la sanitat per a tots i el treball per a tots”. Bonig ha afirmat que “és poc seriós” que Puig haja parlat “d’estabilitat” perquè, ha recordat, “està governant amb Podem o amb partits que defensen o donen suport al full de ruta català com ara Compromís”, però també “el president del Govern, Pedro Sánchez, governa gràcies als vots d’aquells que volen trencar Espanya”, ha emfatitzat.

“Ha oblidat el president que a l’estabilitat ha volgut contribuir el PP, no solament perquè som el partit majoritari sinó perquè hem donat la mà al Consell per a arribar a acords, hem donat suport a Puig per a reclamar més finançament un fet que ells no fan ara que governa el PSOE”, ha retret Bonig.

De cara a aquest 2019 de comicis, Bonig ha avançat que en els pròxims mesos el PPCV se centrarà a donar a conéixer el programa electoral i les claus del projecte, “un projecte que serà de cohesió i vertebració, de contenció del separatisme català, la llibertat educativa i acabar amb les llistes d’espera”, ha enumerat. “Hem de dir als valencians que hi ha futur, que hi ha esperança i que aquesta societat en 2019 recuperarà a confiança”.

Comparteix

Icona de pantalla completa