Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia se suma a la petició perquè la UNESCO declare el feminisme patrimoni immaterial

L’Ajuntament de l’Alcúdia (la Ribera Alta) va aprovar per unanimitat en el darrer ple d’aquest any una moció on s’insta el govern espanyol a iniciar els tràmits perquè la UNESCO reconega el feminisme com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, tal com va demanar Carmen Alborch, una valenciana reconeguda per totes les persones com una referent feminista quan va rebre la Màxima Distinció de la Generalitat el passat 9 d’Octubre.

“Hem de reconéixer que el feminisme –diu la moció presentada pel grup socialista municipal– és el moviment polític i social que ha propiciat els avanços més significatius al voltant de la igualtat d’oportunitats de dones i homes al llarg dels últims segles. Sense el feminisme no s’hagueren pogut reconéixer les posicions de desigualtat i discriminació que patien les dones i començar a articular les reivindicacions pels drets de les dones”, afegeix.

“En moltes parts del món, les dones continuen patint grans situacions de desigualtats i violacions de drets humans. En el nostre propi país, encara queda camí per recórrer fins a la igualtat de dones i homes. Malgrat açò, gaudim amb uns nivells d’igualtat que han de servir d’exemple a altres societats que desitgen avançar en igualtat”. Per açò, conclou el text, “si el feminisme fóra declarat patrimoni immaterial de la Humanitat, ajudaria al fet que altres societats pogueren avançar en la senda d’igualtat de dones i homes”.

Així, tots els grups municipals van donar una resposta afirmativa a la moció presentada pel PSPV en el ple d’aquest mes de desembre. D’aquesta manera, el consistori de la Ribera Alta se suma a la iniciativa encetada per l’Ajuntament de València el passat mes de novembre i amb què el ple de l’Ajuntament va aprovar una declaració institucional per a instar el govern espanyol a iniciar els tràmits per a demanar a la UNESCO que reconega el feminisme com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Aquesta petició unànime naixia d’una moció presentada pel PSPV que recull les últimes paraules públiques de l’exministra socialista Carmen Alborch durant el lliurament de les Altes Distincions del 9 d’Octubre, en les quals va reivindicar el paper del feminisme com una eina que “ha millorat la qualitat de vida de tots els ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa