Diari La Veu del País Valencià
Bonig obri la porta a un hipotètic pacte amb Vox per a recuperar la Generalitat

L’esquema que s’ha donat a Andalusia amb l’arribada de la dreta al govern (PP i Ciudadanos) amb el suport de Vox després de 36 anys de mandat dels socialistes es podria repetir, si es donen les condicions, també al País Valencià. La líder dels populars valencians, Isabel Bonig, ha assegurat aquest dijous en una roda de premsa que “estaria disposada a parlar” amb el partit que presideix Santiago Abascal i que, per tant, no tanca la porta a negociar amb cap partit polític.

“Està clar que les majories absolutes s’han acabat i ens trobem en una fase de pactes i acords. A nosaltres sempre se’ns acusa de no saber pactar, però no és així. Veig factible un bolc electoral cap a la dreta”, ha manifestat la també diputada popular en referència a l’enquesta que publica el periòdic ABC, en la qual assegura que PPCV, Ciutadans i Vox superarien amb quatre punts l’esquerra valenciana en les properes eleccions municipals del mes de maig. “Ara ja no parlem de majories absolutes, sinó de blocs. Jo sempre he dit que hi ha partit, que els blocs estan ajustats, encara que crec que s’està produint un gir cap al centredreta”, ha afegit.

Segons la líder del PPCV l’actual escenari polític ha entrat en una “fase d’acords, pactes i diàleg, i el PP està preparat per a acordar, pactar i dialogar”. En aquest diàleg i posteriors pactes, Bonig no ha tancat la porta a cap partit del bloc de dretes per a aconseguir desallotjar després de les eleccions de maig el govern del Botànic de la Generalitat.

“Baixarem els impostos”

La presidenta del PPCV ha reiterat la seua voluntat de baixar els impostos a la societat valenciana si el pròxim mes de maig aconsegueix fer fora del Palau a Puig. “La inversió estrangera ha caigut en la Comunitat Valenciana un 66% respecte l’any passat, mentre que en la resta d’Espanya ha pujat un 28%. Aquesta situació ens preocupa i més en un context de desacceleració econòmica en què el Botànic ha decidit aplicar una pujada massiva als impostos”, ha criticat.

Així, Bonig ha indicat que seguirà els mateixos pasos que el ja quasi president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, qui té previst eliminar determinats impostos com ara el de successions. “El PPCV, a partir de maig, revertirà aquesta situació i baixarà els impostos”, ha afegit.

Crítiques a la futura llei educativa

Com ja va sent habitual, no hi ha intervenció de Bonig davant dels mitjans en què no es pronuncie respecte a qualsevol assumpte de l’àmbit educatiu. La parlamentària popular, en aquesta ocasió, ha volgut criticar el projecte de llei d’educació que el govern espanyol està desenvolupant a hores d’ara. Al parer de Bonig, la futura llei educativa “atorga més poder als assessors lingüístics que a l’Alt Cos d’Inspecció”, un aspecte que per a ella significa “entregar l’educació als nacionalistes”. En aquest sentit, la dirigent popular considera que l’executiu de Sánchez “copia les mateixes il·legalitats” que les que ha comés el departament que dirigeix Vicent Marzà.

Comparteix

Icona de pantalla completa