Diari La Veu del País Valencià
Oltra insisteix que Zaplana no ha d’estar a la presó per la malaltia que pateix

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha insistit aquest dijous que “cap persona” que estiga malalta de gravetat, com és el cas de l’expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana, ha d’estar a la presó i ha instat a revisar “la humanització del sistema penitenciari”. En declaracions als mitjans en una visita a un centre social de València, Oltra ha respost així en ser preguntada per la situació hospitalària de Zaplana, ingressat des de fa nou dies a l’Hospital La Fe per complicacions en el seu estat de salut arran de la leucèmia que pateix.

La també portaveu de Compromís ha recordat que ja va expressar aquesta opinió sobre la situació de Zaplana el passat mes d’agost, tres mesos després de ser empresonat de manera preventiva per la seua implicació en el cas Erial, i ha reiterat que aquesta postura “val per a ell i per a qualsevol, i n’hi ha molts” com l’expolític del PP que compleixen condemna afectats per malalties greus.

“És un tema a revisar” i no solament pel cas concret d’aquests mesos que concerneix Eduardo Zaplana, segons Oltra, per a qui la presó “no és un lloc per a una persona malalta de gravetat”. “Cal revisar la situació d’humanització del sistema penitenciari. Zaplana és una persona coneguda però n’hi ha moltes d’anònimes en situacions iguals o més greus que caldria revisar. Ja ho vaig dir en agost i no ha canviat la meua opinió sobre aquest tema”, ha sentenciat.

Per part seua, l’exconsellera del govern Zaplana i especialista en hematologia Alicia de Miguel ha publicat un article en el diari El Mundo on reclama “una conducta humanitària” per a qui va ser el seu president, tant en el Consell com en el PP valencià. Per a De Miguel, si el cap d’Hematologia de La Fe “afirma que Eduardo Zaplana corre un gravíssim risc vital i presenta una situació potencialment mortal, no creure-ho a ulls clucs i actuar en conseqüència és d’una temeritat a la qual no trobe cap explicació racional. I no la trobe perquè no existeix”. També es dirigeix a “aquells que imparteixen justícia” perquè escolten les veus dels qui demanen per a l’expresident “humanitat” davant el seu estat actual.

Comparteix

Icona de pantalla completa