Diari La Veu del País Valencià
Educació subvenciona amb 1,3 milions d’euros la contractació de 64 joves en centres d’investigació

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha concedit 64 subvencions per a millorar la formació i l’ocupabilitat de personal tècnic i de gestió de l’R+D+i a través de la seua contractació laboral per entitats públiques d’investigació. En total, s’hi destina un pressupost de més d’1,3 milions d’euros per als anys 2018 i 2019, distribuïts entre les 9 entitats que donen treball als 64 menors de 30 anys que se n’han beneficiat.

Dels 64 joves menors de 30 anys contractats, 25 són dones i 39 homes, tots ells qualificats i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Del total de les contractacions, 54 corresponen a persones amb titulació universitària i 10 a persones amb titulació de cicles formatius de grau mitjà i grau superior. La durada dels contractes és de 12 mesos, que es poden prorrogar 12 mesos més.

Aquestes ajudes tenen com a objectiu reforçar les activitats d’investigació dels centres públics, mitjançant la contractació de personal jove, i el rendiment de les seues infraestructures, equipaments cientificotècnics, laboratoris o qualsevol altra instal·lació o servei de caràcter general o d’ús comú de l’entitat o de gestió de la investigació.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) ha dut a terme la preselecció de candidats. Per això, els centres d’investigació beneficiaris van presentar les ofertes corresponents als centres d’ocupació que els corresponia perquè aquests n’efectuaren la preselecció entre les persones que reunien els requisits exigits en cada oferta presentada.

El cost de contractació per a cadascun dels contractes és, en funció de les titulacions del personal contractat, de 21.329,85 euros en el cas de titulacions universitàries i de 19.479,81 euros en el cas de titulacions en el marc de la formació professional del sistema educatiu.

Aquestes ajudes estan incloses en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i les cofinancen el Fons Social Europeu i la iniciativa d’ocupació juvenil, corresponents al programa operatiu del Fons Social Europeu valencià 2014-2020.

Comparteix

Icona de pantalla completa