Diari La Veu del País Valencià
Emergències recomana al veïnat de Sollana que tanque les finestres i que no faça esport a l’aire lliure

El servei d’Emergències de la Generalitat s’ha fet ressò d’un ban emés per l’Ajuntament de Sollana (la Ribera Baixa) en el qual adverteix de possibles perjudicis per a la població derivats del fum de l’incendi en una fàbrica abandonada de la localitat.

En aquest ban s’informa del canvi de vent que s’ha produït en les últimes hores i es recomana a la població que tanque les finestres si nota el fum, especialment a aquelles persones amb problemes respiratoris, i que no es practique esport a l’aire lliure.

La situació de l’incendi declarat dissabte passat en una empresa abandonada de reciclatge de fusta de Sollana “no ha variat”, segons ha informat aquest dimecres el Consorci Provincial de Bombers.

Segons va anunciar la Conselleria de Medi Ambient dilluns passat, estava previst realitzar una anàlisi de les aigües sobrants generades en les labors d’extinció per a comprovar que no porten elements tòxics. En el cas que les analítiques confirmen que l’aigua no porta continguts tòxics, es deixarà “percolar” el líquid a poc a poc; en el cas contrari, seran recollides amb camions cisterna, va explicar el director general de Medi Natural, Antoni Marzo. Les aigües, segons les mateixes fonts de la Generalitat, es troben “confinades” perquè no hi haja filtracions a les séquies del parc natural de l’Albufera.

L’incendi, que continua actiu, es va iniciar en la vesprada de dissabte en una empresa abandonada de reciclatge de fusta on fa uns mesos ja s’havia produït un altre incendi.

Comparteix

Icona de pantalla completa