Diari La Veu del País Valencià
Callosa d’en Sarrià donarà la benvinguda a l’any 2019 amb 12 gallons de clementina valenciana

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià (la Marina Baixa) ha anunciat que farà el compte enrere de les campanades d’aquest 31 de desembre amb 12 gallons de clementina valenciana per a “fer visible la preocupant situació de la citricultura”. En aquest sentit, des del consistori assenyalen que les campanades es faran des de la plaça d’Espanya i es connectarà amb la retransmissió de la televisió pública À Punt. Des de l’Ajuntament han convidat els residents a “fer el mateix” a casa.

Des del consistori remarquen que la intenció “no és la de perjudicar el raïm del Vinalopó, que també necessita el seu impuls, però es considera que ara la situació de les clementines és crítica i fa falta que es facen gestos simbòlics perquè el govern espanyol actue”.

En aquest sentit, aquest dijous l’equip de govern local de Compromís elevarà al ple una moció per a instar el Govern d’Espanya a pressionar la Unió Europea per a solucionar la “greu situació que està patint el sector citrícola valencià a causa de les importacions, amb condicions d’absoluta competència deslleial, procedents de Sud-àfrica”, segons s’exposa en la iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa