Diari La Veu del País Valencià
Alcoi ret un homenatge pòstum a Paco Aura, l’últim supervivent valencià de Mauthausen

L’Ajuntament d’Alcoi (l’Alcoià) homenatjarà aquest dijous a títol pòstum Paco Aura, supervivent del camp nazi de Mauthausen, “actiu defensor de la llibertat i la pau, que va dedicar la seua vida a donar a conéixer la barbàrie perquè mai tornara a succeir i que va morir el passat 27 de novembre a un mes de complir 100 anys”.

El consistori ha recordat que Aura va rebre en vida la Medalla d’Or d’Alcoi, màxima distinció institucional, així com un pont amb el seu nom. Per a aquest dijous a les 19.00 hores s’ha programat un acte de reconeixement a títol pòstum en què està prevista l’assistència del president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

L’acte estava ja preparat per a celebrar el 100é aniversari de Paco Aura, un aniversari que hauria d’haver-se produït el 30 de desembre, però la seua mort ha convertit l’acte en un homenatge pòstum a un home que va ser “exemple de lluita contra la desmemòria”.

L’homenatge començarà amb la inauguració d’una exposició de fotografies al rebedor de l’ajuntament. Després es realitzarà la segona part de l’acte en el saló de plens amb la presentació de la reedició del llibre que van escriure Àngel Beneito, Paco Blay i Natxo Lara amb el títol Francisco Aura Boronat. resistencia y dignidad frente a la desmemoria.

D’altra banda, i aprofitant la presència de Puig i Bravo, la Generalitat farà lliurament de taulells amb el nom de tots els alcoians que van ser víctimes del nazisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa