Diari La Veu del País Valencià
València Antifeixista esborra el missatge xenòfob d’una tanca publicitària d’España 2000

“Nos van a pagar ellos las pensiones?”, aquesta frase va ser pintada el passat 20 de desembre per membres d’España 2000 tal com ho va mostrar a les seues xarxes socials el seu líder José Luis Roberto Navarro en una tanca publicitària.

Aquest missatge de nou pretenia atacar els estrangers que a hores d’ara viuen i treballen en qualsevol part de l’estat espanyol. “No més ajudes als estrangers il·legals i implantem ajudes per a la natalitat de les famílies espanyoles”, va publicar al seu perfil de Facebook Roberto.

Malgrat tot, València Antifeixista no va voler que l’acció quedara així i va decidir esborrar el missatge d’España 2000 i va escriure en la mateixa tanca publicitària: “No més racistes. Cap persona és il·legal.”

Aquesta resposta per part de València Antifeixista no va semblar gens bé a Roberto qui tot seguit els va titllar de “guarros” al seu perfil de Facebook. “Uns individus han reformat el cartell al seu gust. Està clar que és un atac a la llibertat d’expressió, a la propietat privada i un delicte de danys”.

Aquesta no és la primera vegada que formacions polítiques proliferen idees racistes i xenòfobes. L’entrada de Vox al parlament amb Andalús ha propiciat que aquestos missatges tornen a estar a les xarxes i al carrer, ja que el seu principal discurs durant tota la campanya electoral es va centrar a atacar els immigrants.

Comparteix

Icona de pantalla completa