Diari La Veu del País Valencià
Milers de persones es concentren a Barcelona en protesta per la reunió del Consell de Ministres

Milers de persones s’han manifestat aquest divendres de vesprada al Passeig de Gràcia de Barcelona en contra de la celebració del Consell de Ministres del govern espanyol que s’ha celebrat aquest 21 de desembre a la capital catalana. Sota el lema ‘Tombem el règim’, la capçalera de la manifestació ha eixit des dels Jardinets de Gràcia en direcció a la Gran Via.

Persones amb estelades i pancartes amb missatges com ‘Pau’ i ‘Llibertat’, en anglés, han recorregut aquest passeig de Barcelona en una marxa que acaba amb parlaments de Marta Torrecillas, víctima de l’1 d’Octubre, i l’actriu Sílvia Bel. La manifestació està convocada per la Comissió del 21-D, que compta, entre d’altres, amb la participació d’entitats com l’ANC, Òmnium, Arran i les JERC. Els participants han cridat lemes com ‘llibertat presos i preses polítiques’ en una manifestació en què l’ambient és tranquil i familiar.

Aquesta no ha sigut l’única manifestació de la jornada. Al matí, els Mossos d’Esquadra han detingut set persones a Barcelona per les protestes dels CDR contra el Consell de Ministres. La primera detenció ha sigut a primera hora a Via Laietana i les altres sis s’han produït a la zona de Drassanes, un dels punts on hi ha hagut més tensió i on els Mossos han carregat per a dispersar els concentrats, que els llançaven pedres de grans dimensions, botelles i altres objectes.

També hi ha hagut una càrrega a Via Laietana cap a les dotze i mitja. Diversos manifestants han intentat fer de mitjancers per a evitar que altres avançaren cap a la línia policial i, així, evitar els aldarulls però no ho han aconseguit. Un grup ha decidit retirar les tanques i els antiavalots han respost amb les porres. Fins a les 19.30 hores de la vesprada, el nombre de detinguts per les protestes era de tretze, després que els Mossos hagen confirmat la detenció d’una tercera persona a l’Ampolla (el Baix Ebre). Els altres deu han estat arrestats a Barcelona.

Cicle de mobilitzacions

La Comissió del 21-D ha anunciat aquest divendres “l’inici d’un cicle de mobilitzacions per a recuperar la sobirania”. En la lectura del manifest unitari l’actriu Sílvia Bel ha assegurat que cal “plantar cara” perquè “no es pot deixar tot en mans dels partits polítics”. “Les institucions no són només dels representants dels partits polítics”, assegura el manifest, que assenyala que la sobirania plena només s’assolirà “amb la república catalana”. “Sobren motius per a enderrocar el règim del 78”, ha assegurat Bel, que ha criticat que “no és normal” que les institucions no tinguen “capacitat de govern” i ha lamentat que Madrid amenace amb el 155.

Comparteix

Icona de pantalla completa