Diari La Veu del País Valencià
El pesquer Nuestra Madre Loreto és rebut entre aplaudiments en el seu retorn a Santa Pola

Desenes de familiars, amics i veïns de Santa Pola (el Baix Vinalopó) han rebut amb aplaudiments i confeti i a ritme de batucada el pesquer Nuestra Madre Loreto, que torna a casa després que a finals de novembre rescatara dotze migrants enfront de la costa de Líbia.

El vaixell patronejat per Pascual Durá i amb una tripulació de dotze mariners més ha arribat al moll pesquer del port de Santa Pola a les 10.20h, on els esperava una gran pancarta amb les banderes valencianes i espanyoles i el lema ‘Benvinguts a casa. El poble està amb vosaltres’. En un ambient d’emoció i al crit de “valents”, la tripulació ha agraït la benvinguda alçant els braços.

En el moll els esperaven els pares del patró, José Durá i Josefa Irles, a més d’amics, coneguts i veïns, entre ells l’alcaldessa de la localitat, Yolanda Seva, i també el secretari autonòmic de Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero.

El Nuestra Madre Loreto torna al seu port d’origen després de pescar durant les últimes setmanes la gambeta en la zona de Sicília. Abans, però, va omplir portades gràcies al rescat que va protagonitzar.

El 22 de novembre un patruller libi va localitzar dues pasteres que es trobaven pròximes al pesquer i tres dels immigrants van pujar a bord del vaixell valencià pels seus propis mitjans però la resta es van tirar a l’aigua. El patruller es va emportar les persones que continuaven en les pasteres i va deixar en la mar les que s’havien llançat a l’aigua, que van ser rescatades pel pesquer de Santa Pola. Els migrants van estar a bord fins que el passat 2 de desembre un patruller de Malta els va transbordar i els va acostar a terra.

Comparteix

Icona de pantalla completa