Diari La Veu del País Valencià
Un centre gastronòmic a la Marina, la nova proposta de València Turisme

València Turisme pretén obrir un Centre Gastronòmic Mediterrani a la Marina de València on, entre altres coses, tindria la seu el programa ‘Del Tros al Plat’, segons ha anunciat aquest dijous la diputada de Turisme, Pilar Moncho. El responsable de gestió turística del patronat, Evarist Caselles, ha revelat que hi ha dos projectes que estaran “consolidats de cara al futur”: un, el Centre Gastronòmic Mediterrani, i l’altre, Film València, un programa dedicat a impulsar la indústria audiovisual valenciana.

Balanç de tres anys de govern

Durant una trobada amb els mitjans de comunicació, Pilar Moncho ha fet balanç dels seus tres anys al capdavant de l’àrea de Turisme, un període on s’han gestionat 13,5 milions d’euros, tres milions més que els executats en legislatures anteriors, i s’ha realitzat “una injecció de 4,2 milions a la província”. La diputada ha recordat que quan van arribar fa tres anys i mig van trobar a faltar “un departament de creació de productes turístics” i van decidir canviar la marca. A més, ha ressaltat “la creació d’una cooperació multidisciplinària amb municipis, universitats, agents independents, associacions i empreses” durant el seu mandat.

Moncho ha afegit que han treballat “amb la Generalitat Valenciana; amb l’Ajuntament de València; amb les àrees d’Igualtat i Esports de la Diputació; amb Fira València, i amb La Marina”. La consellera de turisme ha informat, a més, que s’han posat en marxa “plans de dinamització i governança turística en onze comarques on s’han aportat aquestos tres anys 2,5 milions d’euros”.

Des de València Turisme també han destacat el treball per la igualtat de gènere, la cura del medi ambient i la innovació en noves tecnologies amb el programa ‘Red.es’ del Ministeri d’Economia valorat en 5,7 milions d’euros, “que farà que les nostres ciutats siguen més intel·ligents”.

Comparteix

Icona de pantalla completa