Diari La Veu del País Valencià
Torra i Sánchez es reuneixen aquest dijous abans o després d’una trobada entre consellers i ministres

Acord entre el govern de la Generalitat de Catalunya i la Moncloa. Després de dies negociant, els dos executius han pactat el format de la seua trobada aprofitant que el 21 de desembre se celebrarà a Barcelona el Consell de Ministres. L’encontre se celebrarà dijous de vesprada al Palau de Pedralbes i serà una reunió formal entre consellers –encapçalats pel vicepresident, Pere Aragonès– i ministres –liderats per la vicepresidenta, Carmen Calvo– per a abordar temes que encara estan per tancar, segons han confirmat fonts del govern català i l’executiu estatal a l’ACN.

Tampoc no està acordat encara qui acompanyarà els vicepresidents. Abans o després d’aquesta reunió, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez, es veuran breument, en un contacte que l’executiu català preveu com a protocol·lari i més informal però que la Moncloa espera que siga una reunió amb tot el pes institucional.

D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya i l’Estat asseguren que la proposta de trobada entre presidents i la reunió entre governs es produeix, de manera que satisfà les peticions de les dues parts.

Comparteix

Icona de pantalla completa