Diari La Veu del País Valencià
Els valencians juguen més de 371 milions d’euros en la Loteria de Nadal

Els valencians jugaran en el sorteig de la Loteria de Nadal d’enguany més de 371 milions d’euros, quantitat només superada pels madrilenys (535 milions), els catalans (432 milions) i els andalusos (431 milions d’euros), segons la consignació efectuada per Loteries i Apostes de l’Estat.

Pel que fa a la consignació de loteria per habitant, els valencians tindran una despesa mitjana de 75,10 euros, superada pels habitants de Castella i Lleó (104,02 euros), els d’Astúries (96,32 euros), els de La Rioja (94,80 euros), els d’Aragó (91,35 euros), els de Madrid (82,29 euros), els de Cantàbria (81,23 euros) i els del País Basc (76,44 euros).

Per demarcacions, a la d’Alacant s’han consignat 73,36 euros per habitant; a la de Castelló, 74,45 euros, i a la de València, 76,49 euros.

En el sorteig de Nadal de l’any passat, al País Valencià es van gastar un total de 323,8 milions d’euros. Pel que fa a la despesa per habitant, va ser de 65,28 euros.

Quan i on ha tocat la Grossa de Nadal?

La Grossa de Nadal ha tocat huit vegades a Alacant; dues, a Benidorm (la Marina Baixa), i una, a Almoradí (el Baix Segura), el Campello (l’Alacantí), Callosa de Segura (el Baix Segura), Elx (el Baix Vinalopó), Elda (el Vinalopó Mitjà), Novelda (el Vinalopó Mitjà), Onil (l’Alcoià), Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí), Santa Pola (el Baix Vinalopó) i Torrevella (el Baix Segura). A Castelló, la Grossa ha tocat dues vegades. El primer premi ha arribat una vegada a Onda (la Plana Baixa) i a Vinaròs (el Baix Maestrat). A la ciutat de València la Grossa ha tocat en dotze ocasions; a Manises (l’Horta Oest), quatre; a Alzira (la Ribera Alta), dues, i una vegada a Alaquàs (l’Horta Sud), Benetússer (l’Horta Sud), Gandia (la Safor), l’Eliana (el Camp de Túria), Massamagrell (l’Horta Nord), Meliana (l’Horta Nord), Paiporta (l’Horta Sud) i Sueca (la Ribera Baixa).

L’última vegada que es va vendre la Grossa a la demarcació d’Alacant va ser en 2012 (Alacant, Benidorm, Callosa de Segura, Sant Vicent del Raspeig i Santa Pola). També en 2012 va ser l’última vegada que es va vendre el primer premi de la Loteria de Nadal a la demarcació de Castelló (Castelló i Onda). Pel que fa a la demarcació de València, l’última vegada que es va vendre la Grossa va ser en 2017 (Benetússer). A més, enguany fa 171 anys de la primera vegada que la Grossa de Nadal va tocar al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa