Diari La Veu del País Valencià
El port de Castelló supera la barrera dels 20 milions de tones de mercaderies mogudes en un any

El port de Castelló ha superat aquest desembre la barrera dels 20 milions de tones de mercaderies mogudes en un any, fet que suposa “una fita” en la història de PortCastelló. A més, s’ha aconseguit dos anys abans de la data prevista, segons ha informat l’Autoritat Portuària en un comunicat.

Aquest fet ha sigut possible “gràcies a les empreses que confien en aquest port per al tràfic de les seues mercaderies i al bon treball de la Comunitat Portuària i del personal de l’Autoritat Portuària de Castelló”, ha explicat el seu president, Francisco Toledo, en un acte que ha congregat més d’un centenar de persones “per a traslladar a la societat la transcendència d’aquesta fita i visualitzar que és fruit del treball i de l’esforç col·lectiu”.

L’acte s’ha celebrat al costat de l’antic far situat en el moll de costa i ha comptat amb representants de la comunitat portuària, dels sectors productius de la demarcació, de l’Ajuntament de Castelló i de l’Autoritat Portuària de Castelló.

Toledo ha destacat que el port de Castelló ha aconseguit en 2018 posicionar-se com el segon que més creix en tràfic del sistema portuari espanyol, ser el quart més rendible i escalar un lloc en el rànquing per a situar-se en el nové dels 46 ports. Des de principis d’any, el creixement acumulat de tràfic total és del 15,5 per cent, cinc vegades més que la mitjana.

Un any “eminentment inversor”

El president de l’Autoritat Portuària ha avançat que 2019 serà un any “eminentment inversor”, amb inversions planificades per a potenciar l’accessibilitat terrestre, el nou atracament per a granels líquids i la urbanització de la dàrsena sud. “Són tres ingredients per a afrontar el futur amb esperança”, ha dit.

A aquestes inversions cal afegir enguany les concessions de dos trams en el moll de la Ceràmica a la iniciativa privada, que multiplicaran per tres la capacitat d’aquest moll “de manera sostenible”, ja que operaran 24 hores tots els dies de l’any.

Toledo ha afegit que l’actual posicionament de PortCastelló permetrà a l’Autoritat Portuària una rebaixa de taxes per tercer any consecutiu per a guanyar en competitivitat. En concret, un 10% en la taxa de mercaderia i un 5% en la taxa al buc. A més, està previst que el govern espanyol aprove l’any vinent la nova valoració dels terrenys del port, “que suposarà una disminució de la taxa d’ocupació per a les concessionàries”. “Les previsions per a l’any vinent són continuar creixent per damunt de la mitjana i també del PIB”, ha indicat Toledo.

Comparteix

Icona de pantalla completa