Diari La Veu del País Valencià
Desplaçar-se en autobús per València seguirà costant 1,50 euros

El Ple de l’Ajuntament de València aprovarà aquest dijous la congelació, per segon any consecutiu, de les tarifes de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) que s’aplicaran a partir de l’1 de gener de 2019, segons han informat fonts municipals. Així, títols com el bitllet senzill i el bonobús continuaran costant el mateix que en l’actualitat, 1,50 i 8,50 euros respectivament.

A més, autoritzarà l’EMT perquè concerte un préstec de 6,55 milions d’euros per a refinançar un altre crèdit de la mateixa quantitat pendent. D’aquesta manera, les arques públiques s’estalviaran 750.000 euros en despeses financeres fins al venciment d’aquest préstec, en juliol de 2024, segons s’ha acordat aquest dilluns en la reunió de la Comissió d’Hisenda.

El refinançament del deute de 6.550.000 euros, quantitat que substitueix l’anterior crèdit sindicat, suposa que l’EMT passarà de pagar un 4,25% d’interessos a un 0,484%. Aquest estalvi s’afegeix al ja obtingut després del refinançament de 2017, quan es van rebaixar les despeses financeres en 1.509.000 euros. “En total, ja són 2.260.000 euros els que s’han estalviat en despeses financeres amb el govern de la Nau”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi.

L’operació de refinançament es realitzarà amb Bankia, una de les entitats bancàries que, sindicada amb tres més (el Banco Santander, el BBVA i CaixaBank), va signar l’anterior préstec amb l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa