Diari La Veu del País Valencià
Pérez Garijo manifesta que denunciar el cas Taula ha sigut un suplici i es mostra insatisfeta amb la instrucció

La diputada provincial d’Esquerra Unida (EUPV) i coordinadora general de la formació, Rosa Pérez Garijo, ha admés aquest dilluns que haver sigut la denunciant del cas Taula ha sigut per a ella “un suplici” i que ho ha passat “malament” sentint “indefensió” perquè, “davant la calor dels denunciats, està la soledat del denunciant”, al mateix temps que ha manifestat que no està “satisfeta” amb la instrucció que s’està fent del cas perquè considera que hi ha qüestions “importants” que no s’estan investigant. “No estic satisfeta amb la instrucció. Hi ha temes molt importants, com ara el de les carretes, amb documentació molt elaborada per a investigar i sobre els quals no s’ha obert cap peça. Tampoc, sobre projecte dels leds i altres peces que tampoc no s’estan investigant”, ha assenyalat.

Pérez s’ha pronunciat en aquestos termes en una compareixença en la comissió de les Corts que investiga l’operació Taula, derivada del cas Imelsa, a la qual ha assistit en qualitat de denunciant del cas perquè va entregar a la Fiscalia set denúncies. En aquest sentit, ha explicat que quan va arribar a la corporació provincial en 2011 des del “primer dia” la seua formació va demanar expedients “de tota mena” i va comprovar “una sèrie d’irregularitats”.

Tot i que ha eludit donar el nom de la persona que li va facilitar aquesta informació que va donar en seu judicial, ha considerat que se li va entregar a ella perquè quan va arribar a la Diputació va començar a demanar expedients i li van començar a arribar “diversos anònims”. Al seu judici, després d’anys de govern del PP en la institució, “hi havia ganes que algú investigara”.

Una trama organitzada

Per a Pérez Garijo, dels àudios es desprén que es tractava d’una trama “organitzada i estructurada” en la qual hi havia un “nexe” que era Marcos Benavent, de qui s’intueix que és el “recaptador” i, per això, “ell grava els lliuraments de diners”. “Em fa l’efecte que era com un soldat perquè és ell qui grava, paga i porta els diners”, ha indicat i ha assenyalat que hi havia “diverses famílies” dins de l’entramat, una d’elles liderada per Alfonso Rus, que era “com un capo”, encara que ha eludit donar el número d’altres “famílies” que hi havia ni qui formava part d’aquestes.

“Em fa impressió que es pegaven perquè cadascú volia tindre la seua parcel·la. És el que vaig sentir”, ha assenyalat per a considerar, per tant, que no era un cas “aïllat” sinó que “tothom sabia i es prenia amb normalitat, almenys en la cúpula” del PP. Per això, creu que una part del percentatge del finançament il·legal anava al partit i una altra part, “a les butxaques personals”.

Cinc querelles contra la denunciant

Preguntada sobre si va patir “pressions” o si s’ha “sentit perseguida”, la diputada d’EUPV ha reconegut que li han interposat cinc querelles, quatre per calúmnies i injúries i una altra per revelació del secret. Per això, assegura que haver sigut la denunciant del cas ha sigut “un suplici” i que ho ha passat “malament”.

“És un suplici denunciar aquest tipus de presumptes trames perquè et sents totalment insignificant i t’adones de qui té realment el poder”, ha afegit Pérez Garijo. “Desgraciadament, el poder judicial no està desvinculat del polític i els fiscals Anticorrupció són posats pel govern i no hi ha la separació de poders que fa que un Estat de Dret siga real”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa