Diari La Veu del País Valencià
Puig celebra la inversió de sis milions d’euros per a ampliar la base de l’ONU a Quart de Poblet

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest diumenge que l’anunci del govern espanyol de la inversió de 6 milions d’euros en l’ampliació de la base de l’ONU a Quart de Poblet (l’Horta Oest) ajudarà a “consolidar” i “reforçar” aquest centre com un referent en el futur de la computació.

Puig ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha realitzat aquest dissabte a la mostra d’estudis de formació professional “Avant FP-ERO” al Museu de les Ciències Príncep Felip de València i ha assenyalat que aquesta inversió ajudarà a “mantindre i potenciar al màxim” les telecomunicacions en aquest centre, informa la Generalitat en un comunicat.

Ha explicat així mateix que l’ampliació del United Nations International Computing Centre de Quart (UNICC-V) ajudarà a “consolidar la base de l’ONU”, així com a “reforçar-la com un referent en temes de futur com tot el relacionat amb la computació” que, ha recordat, “complementaria l’actual centre mundial de telecomunicacions”.

El seguiment de les accions internacionals que porta a terme l’ONU és un servei que es troba distribuït entre diversos centres europeus, han indicat les mateixes fonts. Amb la relocalització al centre valencià dels serveis TIC de les Agències de les Nacions Unides, han afegit, es busca augmentar l’eficiència, així com generar sinergies mitjançant la consolidació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

El president ha estat acompanyat durant la visita a la mostra pel secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, qui ha assegurat que la Formació Professional “és la porta que obre el futur” per les seues “enormes” possibilitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa