Diari La Veu del País Valencià
Compromís confia en una reedició del Botànic per a plantar cara a l’extrema dreta xenòfoba

La coordinadora nacional del Bloc i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha titllat les eleccions generals del proper 26 de maig com d’una jornada “crucial” i ha advertit que “està en joc continuar polítiques socials que rescaten persones i que les posen en el centre de la política o que torne l’extrema dreta, a hores d’ara reaccionària i xenòfoba”.

Micó ha fet aquestes declaracions als periodistes després de la celebració del Consell Nacional del Bloc aquest dissabte a València, on ha defensat la voluntat de la seua formació de “revalidar de nou el govern del Botànic liderat per Compromís”.

En clau estatal, ha sentenciat que “la nova extrema dreta es presenta desacomplexada per anys i anys de discursos incendiaris per part de la dreta institucional de PP i Ciutadans i per un discurs mediàtic indulgent”. La líder nacionalista ha llançat un “avís” a aquestos dos partits: “Hauran d’assumir la seua part de responsabilitat per haver aplanat el terreny a la nova extrema dreta”.

En la mateixa línia, el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha expressat la seua voluntat de “revalidar la majoria que ha permés que la gent i el territori tinguen unes polítiques que abans no tenien”. “Si posem la vista enrere en els últims tres anys i ens fem la pregunta de si els valencians viuen millor o pitjor, la resposta és immediata: vivim millor”, ha manifestat.

“Hi ha més professors a les aules, s’han construït més escoles, hi ha molta més gent dins el sistema de dependència, els xiquets no paguen els llibres i tenim un milió més del copagament farmacèutic”, ha manifestat Baldoví com a exemple de les “polítiques socials que s’han pogut fer perquè Compromís ha format part de l’equip de govern”. “Volem quatre anys més per poder seguir millorant la vida dels valencians”, ha afegit el també diputat al Congrés.

Comparteix

Icona de pantalla completa