Diari La Veu del País Valencià
Anticorrupció demana ampliar un any més la investigació del cas Taula per a examinar més documentació

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat que es prorrogue durant un any més la complexitat de la peça separada A, coneguda com la del pitufeig del cas Taula, en què s’investiga un possible delicte de blanqueig de capitals suposadament comés per regidors i assessors del PP municipal de València.

En un escrit remés al Jutjat d’Instrucció número 18 de València, a què ha tingut accés EFE, el fiscal exposa que les diligències d’investigació no han conclòs i que encara queda pendent l’examen de certa documentació que no detalla.

En cas que no es prorrogara, seria “inviable” l’anàlisi de la informació referida així com la pràctica de noves diligències que es consideraren necessàries, assegura en l’escrit. La peça A és una de les huit en les quals actualment està dividida la investigació i analitza suposats delictes de blanqueig i delicte electoral comeses amb anterioritat als comicis municipals de 2011 i 2015.

La instrucció d’aquest cas està prop de complir tres anys des que el 26 de gener es practicaren diverses detencions, entre elles la de l’expresident de la Diputació de València Alfonso Rus, que van evidenciar indicis de corrupció en una causa molt més extensa de la sospitada inicialment.

Comparteix

Icona de pantalla completa