Diari La Veu del País Valencià
El Parc Central de València obri les portes aquest dilluns

El Parc Central de València obrirà les portes el dilluns 17 de desembre a les 9 del matí. Així ho ha anunciat aquest divendres l’alcalde de València, Joan Ribó, en una trobada amb periodistes a l’Ajuntament de València. Aquesta primera fase del parc abasta una extensió de 110.826 metres quadrats, més d’onze hectàrees, el que suposa un 40% del total del recinte. Ribó també ha aprofitat l’ocasió per a anunciar que el ministre de Foment, José Luís Ábalos, visitarà el recinte amb membres del govern municipal i el mateix alcalde la vesprada de dilluns.

El primer edil ha expressat que és un parc “d’alta qualitat” que “connecta dos grans barris com són Russafa i Malilla”. L’alcalde ha assegurat que tornarà a demanar el soterrament de les vies, ja que el parc és només “un primer pas per al soterrament” d’aquestes, el que ha qualificat d'”imprescindible”. “Som l’única gran ciutat d’Espanya que no té les seues vies soterrades”, ha subratllat Ribó, qui ha recordat la necessitat d’avançar en el soterrament i d'”una estació que tinga caràcter intermodal”. En eixe sentit, ha exposat que hi ha una part del parc que no s’ha utilitzat perquè és per on passaran les vies quan estiguen soterrades.

Preguntat pel Consell d’Administració de la Societat Parc Central, encarregada de l’execució d’aquest projecte i conformada per les administracions estatal, autonòmica i local, ha assenyalat que encara no s’ha concretat una data per a la seua convocatòria. Ribó ha dit que els punts fonamentals que han de tractar-se en aquesta trobada són el túnel d’accés des de la Ronda fins a l’avinguda de Giorgeta i “una projecció i concreció de punts que s’han retardat molt des de 2003”. L’alcalde ha informat que també aprofitarà la visita del ministre de Foment al Parc Central per a insistir sobre la necessitat d’abordar la prolongació del soterrament de Serradora fins a l’eixida a Natzaret.

Dissenyat per la paisatgista Kathryn Gustafson, el Parc Central de València es preveu com un nou pulmó verd per a la ciutat que comptarà amb 24 hectàrees quan estiga obert al complet. La resta del parc s’anirà obrint per fases a mesura que es vagen acabant els diferents treballs previstos per l’Administració. El projecte de Gustafson va ser triat en 2011 en un concurs d’idees al qual es van presentar trenta-sis propostes de huit països diferents.

Comparteix

Icona de pantalla completa