Diari La Veu del País Valencià
Els serveis mínims per a la vaga de FGV seran del 60% en hores puntes i del 50% la resta del dia

La Conselleria d’Economia ha fixat serveis mínims del 60% en la circulació de trens i tramvies en les hores puntes (de 6 a 9, de 12 a 16 i de 19 a 22) i del 50% la resta del dia en cadascuna de les jornades de vaga convocades pels sindicats en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a les demarcacions de València i Alacant a partir d’aquest divendres 14 de desembre.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica la resolució per la qual s’estableixen els serveis mínims que hauran de prestar-se per a assegurar el servei. Estableix, per a les circulacions extraordinàries, serveis mínims del 60% en les circulacions reals de l’últim any sense convocatòria de vaga i, en el cas dels serveis especials que es programen per primera vegada, el 60% de les que s’oferisquen en cas de no haver-hi vaga.

Es dóna la circumstància que aquest divendres comença a funcionar el nou servei nocturn de Metrovalencia, amb trens que circularan per València i la seua àrea metropolitana tots els divendres, dissabtes i vesprades de festius fins a prop de les 2.30 hores.

Els serveis de manteniment, instal·lacions fixes i tallers, seran del 30%, de manera que es garantirà un mínim de dues persones en cadascuna de les brigades d’atenció permanent. En el cas d’atenció al client, centrals telefòniques i registre general, es garantirà la presència d’una persona en cadascun dels centres a fi de poder oferir informació als usuaris i la presentació de qualsevol document.

Els trens i tramvies que estiguen circulant en l’hora d’inici dels aturs hauran de continuar fins a l’estació o terminal en el cas del tramvia (no baixador) més pròxima del recorregut que permeta l’estacionament sense obstaculitzar la circulació i no es computarà en el percentatge de serveis mínims.

Comparteix

Icona de pantalla completa